El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP demana l'adquisició definitiva del solar de la Riba per crear aparcament al centre d'Alcoi

Zona de la Riba

La titularitat dels terrenys és de la Generalitat a hores d'ara. El govern municipal demana una cessió temporal dels terrenys.

El Partit Popular d'Alcoi vol anar un pas més el que fa a la utilització dels terrenys de la Riba per a construir un aparcament que done servei a la zona Centre. A hores d'ara, la propietat dels terrenys és de la Generalitat. El govern socialista d'Alcoi té la intenció de què el Consell cedisca temporalment els terrenys, mentre que els de Quique Ruiz defensen l'adquisició definitiva.

El Partit Popular d'Alcoi rebutja l'operació per la qual el govern municipal pretén utilitzar els terrenys de La Riba per a construir un aparcament que done servei a la zona Centre. Quique Ruiz, portaveu dels populars, indica que "sabem que ara la Generalitat no té interés en la zona de La Riba, però no podem arriscar-nos a construir un aparcament i que en el futur sí que reclame la propietat del sòl per a donar-li un altre ús".


Cal recordar que la proposta de crear una zona d'aparcament en els terrenys ubicats a l'esquena del Carrer Sant Nicolau es va materialitzar al plenari de juny amb una moció presentada pel PP. Aquesta proposta per realitzar un estudi de viabilitat fou aprovada malgrat el vot en contra de Guanyar i l'abstenció de Podem i Compromís.


En aqueix ple el Govern va informar que havia iniciat els tràmits per a aconseguir la “cessió gratuïta” d'una part dels terrenys, que són propietat de l'Entitat Valenciana d’Habitatge i Sol. No obstant això, en la comissió informativa de Governació, "el PSOE va matisar que la petició realitzada l'abril passat es referia a una cessió d'ús temporal, durant la qual l'Ajuntament assumiria les despeses de manteniment, impostos i taxes", segons indica el comunicat dels populars.


Ruiz mostra els seus dubtes sobre la “provisionalitat” de la cessió. “Si l'objectiu de l'Ajuntament és generar un espai que solucione els problemes d'aparcament en el Centre, la primera obligació és aconseguir l'ús definitiu dels terrenys, perquè no hauríem d'invertir sobre un solar la propietat del qual no tenim garantida per sempre”, resumeix el portaveu del PP. El regidor reclama al Govern que “reoriente” la negociació amb la Generalitat per a aconseguir una propietat definitiva.


El PP va plantejar la possibilitat d'incloure els terrenys de La Riba en la permuta per a compensar la inversió realitzada per l'Ajuntament en els nous jutjats. En aquest sentit, la regidora de Patrimoni, Maria Baca, va al·ludir a la "titularitat patrimonial diferent" dels òrgans que haurien de gestionar aquesta permuta, d'una banda la Generalitat Valenciana, i de l'altra l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA).