El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP demana "mesures concretes" per evitar la "pèrdua de pes de la indústria" a Alcoi

Poligon Sant Benet / AM

Segons es pot llegir al comunicat del PP, l'INE mostra que "Ibi reuneix més empreses industrials que Alcoi"

Segons indica el PP, amb dades de l'INE, Alcoi ha perdut pes industrial durant les dues últimes legislatures. Amb resposta a aquestes dades, el PP ha proposat mesures com bonificacions fiscals a empreses que s'instal·len a Alcoi o la creació d'oficina de captació d'inversions. Aquesta última mesura ha sigut acceptada pel govern però "encara no s'ha fet res per posar-la en marxa", sosté el portaveu dels populars, Quique Ruiz.

Els populars indiquen que des que "el PSOE va accedir a l'alcaldia, a meitat del 2011, el nombre d'empreses industrials s'ha reduït en la ciutat un 14,45%". Segons es pot llegir en el comunicat del PP, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) mostra que en 2018 Alcoi comptava amb 367 empreses del sector industrial. En 2012, eixa xifra era de 429. El PP defineix la indústria com "el sector econòmic que ha definit la identitat d'Alcoi al llarg de la seua història" i assegura que eixes dades són "contundents". A més, "mostra una realitat que exigeix una resposta per part de l'Ajuntament". Els de Quique Ruiz indiquen que el descens d'empreses industrials s'ha produït en un període en el qual el nombre total d'empreses va créixer en la ciutat un 2,6%.

Altra senyal de pèrdua de pes industrial d'Alcoi, segons el PP, és la taxa d'ocupació industrial, que cau per baix del 20% en el conjunt de llocs de feina. A 2017, la dada que mostra l'INE és del 19,63%. Quique Ruiz, en conèixer estes dades, ha mostrat la seua preocupació afirmant que "devem aportar solucions abans que siga massa tard".

Per al regidor és urgent que l'Ajuntament adopte mesures. “Des del Partit Popular vam proposar la creació de l'oficina de captació d'inversions i malgrat que el Govern va acceptar la proposta, encara no ha fet res per a posar-la en marxa”, subratlla Ruiz. En la mateixa línia, el PP ha proposat bonificacions fiscals a les empreses que s'instal·len a la ciutat, amb avantatges especials a les quals ocupen sòl industrial buit. “L'Ajuntament pot fer molt més del que està fent per a recuperar el vigor industrial de la ciutat”, apunta el regidor, que reitera la seua preocupació per "l'escassa superfície de sòl industrial que recull el nou Pla General d'Alcoi".

“El Govern ha proposat un model que restringeix el desenvolupament industrial de la ciutat. Davant aquesta situació, el mínim que pot fer és agilitar al màxim la construcció de les xicotetes zones industrials que recull el pla”, sosté Ruiz, que recorda que l'Ajuntament té pendent de presentar l'estudi de demanda de sòl que va reclamar al gener el Partit Popular.