El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP demana que Alcoi prohibisca sacrificar els animals abandonats o perillosos

Nacho Palmer, regidor del PP d'Alcoi
Proposaran al plenari una modificació de l'ordenança per tal d'aconseguir un 'sacrifici zero'

Ara per ara l'ordenança municipal preveu el sacrifici d'aquells animals que estan abandonats, que tenen una sanció com animals potencialment perillosos o que provenen d'una protectora que tanca. Però per al PP aquesta part de l'ordenança va contra una "societat desenvolupada" que ha de buscar "el sacrifici zero en animals abandonats".

El Partit Popular presentarà al plenari de juny de l'Ajuntament d'Alcoi una moció on sol·licita modificar l'ordenança municipal de tinença d'animals per eliminar el sacrifici d'animals abandonats o per ser considerats perillosos.

Per al regidor popular Nacho Palmer, "en una societat desenvolupada com la nostra, hem de perseguir l'objectiu de sacrifici zero d'animals abandonats". Per això demanen no sols la modificació de l'ordenança per eliminar les parts que fan referència al sacrifici, sinó també que es demane una línia d'ajudes a la Generalitat per ajudar a les protectores a cobrir els costos d'aquest objectiu. La moció també inclou un punt en què s'obliga a la protectora d'animals a sol·licitar permís municipal en cas que un animal, per recomanació veterinària, necessitara eutanàsia. "Han d'implantar-se mesures per reforçar els mecanismes d'adopció mitjançant campanyes divulgatives i facilitant el seu procés. De la mateixa manera que hem d'incrementar el suport a la protectora d'animals que gestiona l'alberg caní, ja que fa un servei municipal i necessari", diu Nacho Palmer.

La moció completa que el PP presenta al plenari de juny es pot consultar ací a la dreta, com a documents adjunts.