El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP demana que es reòbriguen els centres de salut a les vesprades en totes les comarques

Per part del PP, Zaplana anuncia que el partit es replanteja que hi haurà mocions en tots els ajuntaments de la comarca perquè els municipis reivindiquen l'apertura vespertina dels centres de salut.

El Partit Popular demana a la Conselleria de Sanitat modificar la planificació estival perquè totes les comarques disposen de serveis del centre de salut a les vesprades.

L'última proposta sanitària de la conselleria ha permés l'apertura de 77 centres de salut per tota la Comunitat Valenciana, però cap d'aquests pertany a comarques com l'Alcoià, El Comtat o La Vega Baja. Per això, per part del portaveu de Sanitat del PP en les Corts Valencianes demanen l'apertura dels centres de salut en totes les comarques restants.

"Hem preparat una moció perquè els ajuntaments reivindiquen l'obertura dels centres de salut en un estiu molt complicat per la pandèmia i perquè hi haurà menys desplaçaments per vacances que altres anys", manifesta Zaplana. Segons explica, la proposta de Sanitat és “arbitrària” i estableix “dos nivells d'atenció sanitària segons la comarca en la qual residisques”. Segons assenyala, “no té sentit que a la comarca amb més defuncions per Covid 19 a la província d'Alacant es produïsquen tancaments en centres sanitaris”.

Per part del PP, Zaplana anuncia que el partit es replanteja que hi haurà mocions en tots els ajuntaments de la comarca perquè els municipis reivindiquen l'apertura vespertina dels centres de salut.

La primera moció va ser aprovada per unanimitat divendres passat a l'Ajuntament d'Alcoi. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, valora el suport de tots els grups i confia que la Conselleria de Sanitat reconsidere la seua planificació estival.

“Una vegada més ha de ser el ple, amb una proposta del Partit Popular, el que suplisca a un alcalde que està desaparegut i que davant situacions de dificultat s'amaga i no defensa els interessos dels veïns. Aquesta ha sigut la tònica durant tota la crisi del coronavirus i es repeteix ara amb el tancament dels centres de salut”, conclou el regidor del PP.

En la reunió amb responsables del PP a la comarca, el portaveu de Sanitat en les Corts recalca que la declaració de pandèmia continua vigent, per la qual cosa reclama “coordinació” entre les diferents conselleries del Govern valencià per a planificar l'inici del curs escolar. “Hem proposat que cada centre educatiu dispose d'una plaça d'infermeria per a detectar possibles casos. Hem d'estar preparats perquè ja no valen les excuses de desconeixement o falta de previsió”, conclou el diputat.