El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP demana que es torne a traure a concurs la gestió del Principal

Façana del Teatre Principal

“Inexplicable desídia”. Així valora el Partit Popular d'Alcoi l'actual gestió del Teatre Principal. Recorden que des que la companyia La Dependent va deixar la gestió regular del teatre en 2018, la sala "manca de programació estable i només acull activitats molt puntuals".

La petició és clara: que es regularitze la gestió del Teatre Principal i que es traga a concurs un nou contracte que permeta "reactivar l'espai". "És inaudit que ens trobem en la mateixa situació que fa dos anys i que una ciutat amb la vocació cultural d'Alcoi tinga un dels seus teatres tancats", lamenta el regidor del PP Kiko Cantó. Per al popular "la capitalitat cultural d'una ciutat es guanya amb una programació de qualitat que aprofite tots els espais i no tancant instal·lacions".

Els populars es remunten a gener de 2018, quan l'anterior contracte de gestió del teatre, adjudicat a La Dependent, va caducar. En aquell moment es va parlar que amb l'entrada en vigor de la nova Llei de Contractes ja no es podia disposar d'una companyia resident que gestionara el Teatre, tal com era el cas de La Dependent. "Quan han passat dos anys sense que el PSOE haja definit un model de gestió i haja tret a concurs un nou servei, l'argument de la nova llei sona a clara excusa", retrau Cantó.