El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP denuncia abandonament del govern pel centre de la ciutat

El portaveu popular Quique Ruiz.

L'any passat els populars ja criticaren que el llistat de propostes havia quedat en l'oblit, i ara reclamen que es reactiven les reunions.
 

Els populars asseguren que en 2020 el govern els va presentar un document amb 60 propostes d'actuacions urgents per a la renovació del nucli antic d'Alcoi. Dos anys després critiquen que tan sols s'han executat 4 actuacions, i que no se celebren reunions per a debatre i avançar en les altres propostes.

A inicis del 2020 la borrasca Glòria va evidenciar el mal estat de part del nucli antic de la ciutat, generant una resposta del govern per a trobar-ne solucions. Uns mesos després, segons expliquen els populars, el govern els va presentar un document amb 60 actuacions urgents per a la renovació i regeneració urbana del centre d'Alcoi, amb una inversió necessària propera als 70 milions d'euros.

El portaveu popular Quique Ruiz explica que era un barrejat de propostes, algunes fins i tot duplicades, però que suposava "un bon punt de partida per a iniciar un debat sobre el procediment de recuperació del centre". Poc després de la presentació, a finals del 2020, els populars van reclamar una reunió per resoldre dubtes i avançar en el debat, "i des d'aleshores no tenim resposta".

Quique Ruiz reclama que es reprenguen les reunions amb oposició i tècnics per tractar aquestes propostes, prioritzar i fer un calendari. I lamenta que de les 60 actuacions que eren urgents, tan sols s'han executat 4, que segons explica són la conversió per a vianants del carrer Escola; fer també per a vianants el carrer Sant Josep a esquena de la Biblioteca; actuacions puntuals de manteniment en el barranc de Na Lloba; i la reurbanització de Sant Francesc i la plaça de la Creu Roja, aquesta última criticada pels populars.

"No és de rigor anunciar mesures de recuperació per a després deixar-les en el calaix", diu Quique Ruiz. Els populars presentaran en el plenari de divendres una sèrie de preguntes sobre el document i demanaran que es reprenguen les reunions.