El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP denuncia el retard en el pagament de les ajudes a col·lectius socials

La regidora popular Amalia Payá

Asseguren que enguany han rebut l'ajuda en l'últim trimestre de l'any, la qual cosa els ha generat problemes per a pagar sous o les quotes de la Seguretat Social. Els populars asseguren a més que aquest retard no s'ha provocat en entitats d'altres àmbits.

El Partit Popular assegura que enguany s'ha retardat tot el procés de signatura de convenis amb les entitats socials de la ciutat, la qual cosa ha suposat també el retard en el pagament de les ajudes. La regidora popular Amalia Payá, tot i que no concreta casos, assegura haver constatat problemes de gestió en certes entitats per la falta d'efectiu, sobretot "per a pagar sous, satisfer les quotes a la Seguretat Social o pagar als seus proveïdors". A més, assegura que "els col·lectius socials han sigut els últims a rebre la subvenció", i reclamen que es prioritze el pagament "per la importància de la labor social que realitzen".

Segons expliquen des del Partit Popular, normalment les entitats reben el 90 per cent de la subvenció quan es formalitza el conveni, i el 10 per cent restant quan justifiquen les despeses. Però asseguren que enguany "la signatura dels convenis s'ha demorat respecte a exercicis anteriors" i el retard en el pagament ha fet que les entitats hagen funcionat "la major part d'enguany sense disposar de fons municipals, amb els problemes de gestió i funcionament que això genera". Fins i tot Amalia Payá assegura que algunes entitats "han de contractar fins i tot pòlisses de crèdit per a mantindre els seus serveis, la qual cosa incrementa els costos del seu funcionament".

Un retard que pateixen les entitats socials que, per a Amalia Payá, "no s'ha produït en col·lectius, clubs o associacions d'altres àmbits", i per això reclamen que es prioritzen les subvencions "especialment a les entitats d'àmbit social i sanitari, que són un gran suport per a moltes persones amb dificultats i per a les seues famílies".