El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP denuncia les pràctiques partidistes del PSOE durant el confinament

El portaveu popular Quique Ruiz

Els populars alcoians critiquen que els regidors i assessors del govern socialista atengueren les cridades del telèfon d'atenció ciutadana quan això haurien d'haver-ho fet els funcionaris, "que durant el confinament van romandre a les seues cases i als quals ara el Govern reclama la devolució de les hores no treballades".

El portaveu popular Quique Ruiz considera que el Govern Local "va convertir una crisi sense precedents en un acte de precampanya electoral". I creu que hi ha altres mostres de pràctiques partidistes com en el regal d'un llibre als xiquets amb una carta personal de l'alcalde "per a reforçar la seua campanya de promoció". A continuació, la nota íntegra dels populars:
 

El PP denuncia les pràctiques partidistes del PSOE durant el confinament

Assessors de l'alcalde i regidors van atendre el marge dels funcionaris el telèfon d'atenció ciutadana

El Partit Popular d'Alcoi mostra el seu rebuig a les pràctiques partidistes del PSOE durant els mesos de confinament pel coronavirus. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, qüestiona que anaren regidors del Govern i assessors designats a dit per l'alcalde els qui atengueren el telèfon gratuït d'informació habilitat durant l'estat d'alarma. Ruiz no entén per què aqueixa funció no la van realitzar funcionaris, que durant el confinament van romandre a les seues cases i als quals ara el Govern reclama la devolució de les hores no treballades.

“És un despropòsit no haver aprofitat als professionals de l'Ajuntament per a oferir el servei d'atenció directa als veïns”, manifesta Ruiz. “L'Ajuntament disposa de suficient personal qualificat per a complir aqueixa funció sense haver de recórrer a membres del Govern que, en teoria, haurien d'estar treballant a superar la crisi”, recalca el regidor.

Preguntat pels criteris que va seguir perquè sol regidors i assessors del PSOE es posaren a atendre aqueix servei, el Govern argumenta que es va basar en la disponibilitat i el grau del coneixement general del funcionament de l'Ajuntament del personal. Ruiz considera que l'argument cau pel seu propi pes perquè els regidors del PP, així com d'altres formacions polítiques, es van oferir a col·laborar des del primer dia quan fóra necessari. “La realitat és que, en un moment en el qual els ciutadans patien situacions gravíssimes, el PSOE va anteposar l'interés partidista d'atendre directament els veïns a poder oferir-los un servei a càrrec dels grans professionals dels quals disposa l'Ajuntament d'Alcoi”, lamenta Ruiz.
El PP ja va sol·licitar durant la crisi que el telèfon fóra atés durant les 24 hores del dia i durant els set dies de la setmana. El PSOE va rebutjar aqueixa proposta i el servei d'atenció telefònica només va estar actiu de 8 a 20 hores de dilluns a divendres. La resta d'horaris les trucades eren ateses per la Policia Local.

El regidor no comprén com el Govern local “va convertir una crisi sense precedents en un acte de precampanya electoral”. Ruiz apunta que no va ser l'única pràctica partidista del Govern durant el període de reclusió. La Regidoria de Cultura va improvisar la celebració del Dia del Llibre anunciant una jornada abans, a través de les xarxes socials, l'enviament de llibres als xiquets. Amb un cost de 17.000 euros, l'Ajuntaments va distribuir 2.209 llibres acompanyats d'una carta personal de l'alcalde. “Antonio Francés ha utilitzat recursos públics per a reforçar la seua campanya de promoció. Ja li hem retret al Govern que sobrava aqueixa carta, perquè indueix a pensar que el regal del llibre és de l'alcalde i no de l'Ajuntament”, subratlla Ruiz. El portaveu del PP lamenta que el Govern es dedique a gestionar els seus interessos electorals en lloc de gestionar els de tots els alcoians.