El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP denuncia Toni Francés i demana a la Generalitat que li aplique una sanció per saltar-se el tancament perimetral d'Alcoi

Nando Pastor / AM

Nando Pastor: “L'alcalde d'Alcoi ha comés una greu irresponsabilitat i no està eximit d'acatar les restriccions com qualsevol altre veí d'Alcoi".

Nando Pastor ha presentat una denúncia administrativa contra Toni Francés per saltar-se el confinament perimetral d'Alcoi el cap de setmana i ha demanat al secretari autonòmic de Seguretat i Emergències que li aplique el règim sancionador previst.

El Partit Popular demana que Toni Francés complisca amb la sanció prevista en aquests casos als qui incomplisquen les restriccions marcades per la Generalitat Valenciana en el seu decret 2/2021 del 24 de gener pel qual es tancaven perimetralment durant els caps de setmana les ciutats de més de 50.000 habitants. Segons els conservadors, Francés s'ha botat el tancament perimetral i afirmen que “l'alcalde d'Alcoi ha comés una greu irresponsabilitat i no està eximit d'acatar les restriccions com qualsevol altre veí d'Alcoi".

Pastor, que ha registrat la denúncia administrativa aquest matí davant la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències, ha explicat que aquest és l'òrgan autonòmic competent per a aplicar les sancions previstes.

El diputat del PP, natural d'Alcoi, ha indicat que “en una ciutat en la qual han mort més de 100 persones per COVID en les residències, amb una incidència de 3.000 contagis per cada 100.000 habitants i en una ciutat en la qual s'estan demanant sacrificis enormes a ciutadans, hostalers o comerciants, el seu alcalde no pot des del punt de vista polític anar a passar uns dies a la seua caseta de camp i abandonar als alcoians”.

Moció de reprovació a Alcoi

La formació de Quique Ruiz a Alcoi té la intenció de presentar una moció de reprovació a l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés. El motiu és que els conservadors creuen que Francés menteix "per a tractar de justificar la seua fugida de la ciutat en el pitjor moment de la pandèmia" i acudir a la seua segona residència de Penàguila durant el tancament perimetral.

El PP d'Alcoi estudia presentar una petició de reprovació en forma de moció al plenari municipal del 5 de febrer perquè "quede constància que la seua actitud no ha sigut la correcta", en paraules de Ruiz.