El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Ontinyent portarà al ple de febrer una moció de suport al comerç de proximitat i assentat al muicipi

Els representants del PP d¡Ontinyent
  • També volen que en les ajudes s'incloga el cost de la gestoria que tramita les ajudes

Pensen que el Comerç físic, el de tota la vida, el que atén a les persones cara a cara en la ciutat d'Ontinyent és el gran oblidat de les ajudes de la Generalitat en temps de pandèmia. Per això, els populars presentaran en el ple una moció per a donar-los cobertura. També volen que en el Pla "Resistir" s'incloga el cost de la gestoria de les ajudes.

El PP vol que siga el propi Ajuntament qui cree i gestione un lot d'ajudes directes al comerç en botiga física, al que consideren el gran oblidat del Consell en el denominat "Pla Resistir".

Per a  la Portaveu Popular en aquesta moció, Mercedes Pastor, “volem que es done cobertura a les demandes del sector del comerç, que ha quedat exclòs del Pla Resistir i en el qual si es recullen les de l'hostaleria i sectors d'oci que reclamàvem. Són molts els comerços en botiga física que estan veient minvades les seues vendes, degut en part a la restricció horària i també a la crisi que patim”. 

És pel que el PP proposa que dels excedents del Pla Resistir, que en Ontinyent ascendeix a 806.540 euros, l'ajuntament cree i gestione una línia d'ajuda destinada directament al sector del comerç físic I també volen que incloga el cost de les despeses d'assessoria que la gestió de petició d'aquestes ajuda puguen ocasionar als peticionaris. 

Proposta perfectament viable

Mercedes Pastor  espera comptar amb el suport de tots els grups per a portar avant aquesta proposta perquè en cas d'excedent de recursos aquests podien dedicar-se a complementar proporcionalment les ajudes resoltes o dedicar-les a altres activitats també afectades per la pandèmia i que no hagen sigut contemplades específicament en els sectors definits en el decret. Per al PP, ací encaixa el comerç físic.