El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP es compromet a recuperar les aules de la concertada eliminades a Alcoi

És el compromís que ha fet la candidata a la presidència de la Generalitat pel Partit Popular, Isabel Bonig, de visita en les nostres comarques. També s'ha reunit amb empresaris del joguet i d'AIJU, al que els ha promés una rebaixa de la pressió fiscal i una millora de la formació professional dual. Una altra de les reivindicacions dels populars és un sistema de col·laboració públic-privat per a la sanitat.

La candidata a la presidència de la Generalitat pel Partit Popular, Isabel Bonig, s'ha compromés a recuperar totes les aules dels col·legis concertats que no han renovat concert amb l'arranjament de Marzà. És un compromís que ha fet a Alcoi, on s'ha reunit amb directors, membres de l'AMPA i pares de col·legis concertats. Bonig reconeix que la presència de la concertada a Alcoi és important, amb 9 centres educatius, més de la meitat, quan la concertada a tota la Comunitat Valenciana suposa vora el 30 per cent. La candidata popular considera que l'educació concertada és "tan pública com la pública", i asseguren que en les pròximes eleccions del 28 d'abril es tria entre "el model d'imposició del PSPV i Compromís, o el model que defensa el PP de llibertat per a elegir col·legi i la llengua en la qual volen educar als seus fills".

La candidata popular també ha estat a Ibi, on ha visitat l'empresa Injusa i s'ha reunit amb empresaris a l'Institut Tecnològic del Joguet. Amb ells s'ha compromés a reduir la pressió fiscal amb l'eliminació de l'impost de successions i el de patrimoni, i una baixada de l'IRPF i l'impost de societats. Els empresaris també li han traslladat la necessitat de potenciar la formació professional dual perquè s'ajuste a les necessitats de les empreses que busquen personal. Mesures que volen tindre un impacte en l'ocupació, la principal preocupació actual dels populars, segons assegura Bonig.

Isabel Bonig i l'alcalde d'Ibi Rafa Serralta, de visita a Injusa

Per últim, Isabel Bonig també ha parlat de sanitat, i es compromet a aconseguir una reducció en les llistes d'espera, que per exemple "en Alcoi són 721 dies per a fer-se una ecografia a l'Hospital, dades de la conselleria de sanitat de fa un mes". Així, el PP aposta per un model de col·laboració públic-privat en sanitat "i que quan passe un temps màxim la gent triarà si es queda en el públic o en qualsevol concertat".

Així, ocupació, llistes d'espera i suport a la concertada són les tres principals apostes dels populars de cara a les eleccions autonòmiques i nacionals del pròxim 28 d'abril.