El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP és el partit més votat en Beniarrés després de la rectificació dels resultats electorals

Beniarrés

L'alcaldable de Compromís assegura que la "lògica i l'esperança" dicta que la seua formació, com a líder de l'oposició, hauria encapçalar un govern de coalició amb el Partit Socialista, el qual atorgaria a Sanchis l'alcaldia.

Una errada administrativa ha sigut la responsable que els resultats de les eleccions municipals en Beniarrés es difongueren incorrectament. Després que avui dijous les actes hagen arribat als jutjats d'Alcoi, aquesta errada s'ha pogut solucionar, atribuint 4 regidors al Partit Popular, 3 a Compromís i 2 al Partit Socialista. Amb aquests resultats el PP podria perdre l'alcaldia després de 15 anys, tot si les dues forces d'esquerres arriben a un acord de govern.

L'alcaldable de Compromís, Miguel Ángel Sanchis, confirma que no hi ha hagut cap mena d'error durant el recompte, sinó a l'hora de bolcar els resultats a l'aplicació informàtica. "L'administratiu tenia el nom dels partits en una columna mentre que assignava els resultats d'acord anaven sent dictats" apunta Sanchis. L'errada escau doncs durant la transcripció dels resultats: "quan ens vam adonar, la informació ja havia sigut transmesa a la subdelegació del govern a través de l'aplicació, i per tant ja era massa tard per a solucionar-ho".

Han hagut d'esperar doncs fins a aquest dijous (4 dies després de les eleccions) perquè les actes foren enviades als jutjats d'Alcoi, i una vegada allí, es pogueren aplicar les esmenes corresponents. Dos representants de Compromís s'han personat en les dependències dels jutjats d'Alcoi per a cerciorar-se que les actes i els resultats facilitats pel Ministeri, en efecte, no coincidien amb les actes.

D'aquesta manera, el Partit Socialista passa de ser el primer a ser el tercer partit amb més vots (226 vots), Compromís passa de ser el tercer a ser el segon (259 vots), i el PP de ser el segon a ser el més votat (354 vots).

Resultats reflectits de manera incorrecta al web del Ministeri.

Possibilitat de pacte

Amb els nous resultats sobre la taula, el PP podria perdre l'alcaldia de Beniarrés després de 15 anys de govern. Si compromís i PSOE sumen els seus 3 i 2 regidors, desbancarien als 4 del PP, canviant de color l'Ajuntament de la localitat del Comtat. L'alcaldable de Compromís assegura que la "lògica i l'esperança" dicta que la seua formació, com a líder de l'oposició, hauria encapçalar un govern de coalició amb el Partit Socialista, el qual atorgaria a Sanchis l'alcaldia. No obstant això, confirmen des de les dues formacions que encara no s'ha produït cap mena de contacte, i s'espera que aquest es produïsca a partir del pròxim dilluns 3 de juny.