El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El govern local surt al pas de les crítiques per la gestió del Tirisiti

Des del departament de Cultura es reafirmen en la intenció de signar un contracte artístic amb La Dependent, i acusen de falta de claredat a les crítiques de l'oposició.

El Partit Popular d'Alcoi ha posat en dubte recentment els tràmits per contractar el servei de representació del Tirisiti. Consideren que l'opció del contracte artístic contemplada pel govern "genera certs dubtes, podent-se considerar inclús com una forma de prevaricació". Rafa Miró, portaveu del grup, considera més adient la tramitació a través d'un concurs públic, ja que "podria evitar futurs problemes de cobrament, tal com ha ocorregut en el passat".

El titular de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, Raül Llopis, ix al pas de les crítiques. "La intenció del govern és efectivament signar un contracte artístic amb La Dependent, ja que considerem que la trajectòria i experiència de la companyia la converteixen en la més adequada per a gestionar el Tirisiti", afirma Llopis. Respecte a la possibilitat d'obrir un concurs públic, assegura que "seria una l'opció a contemplar si tinguérem un nombre determinat de companyies que ens oferiren les garanties de dur endavant el retaule nadalenc".

Llopis considera que els dubtes espigolats pels populars responen a un "intent de barrejar-ho tot, lligant insidiosament la gestió del Principal a la del Tirisiti". A més assegura que "el contracte amb La Dependent s'avalarà i es formalitzarà a través dels informes que corresponguen", en un intent per erradicar tots els dubtes presentats pels populars en referència a hipotètiques irregularitats en el procés de contractació.