El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP insta al govern a desbloquejar els terrenys per a crear un gran pàrquing en La Riba

Zona on està prevista la primera fase de l'actuació.

La Riba podrà oferir 375 places per a compensar les 262 que, segons el document, desapareixeran del barri. Malgrat no disposar encara de la propietat dels terrenys, el Govern ha anunciat que la primera fase podrà oferir només 70 places.

Des del Partit Popular Alcoi es reclama agilitar el projecte per a facilitar el procés de conversió en zona de vianants del Centre de la nostra ciutat.

El Partit Popular d'Alcoi insta el Govern local, del PSOE, a desbloquejar l'adquisició dels terrenys per a crear un gran aparcament en la zona de La Riba. El portaveu del PP, Quique Ruiz, indica que aquesta infraestructura és clau per a facilitar el procés de conversió en zona de vianants del Centre de la ciutat.
Oferirà 375 places per a compensar les 262 que s'eliminaran en el barri quan entri en vigor la restricció al trànsit de vehicles.

El ple va aprovar el juliol de 2019 una moció del Partit Popular per a crear un gran aparcament públic a La Riba, a esquena de Sant Nicolás. Més d'un any després, les negociacions amb l'Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha), propietària del sòl, segueixen pendents d'acord.

Segons Quique, lamenta que "se succeïsquen les fórmules mentre no forja l'acord i va passant el temps. No té sentit que cada vegada que ens interessem per la situació d'aquest projecte, la resposta que ens dóna el Govern siga diferent". Per això demanen al govern que "siguen seriosos aclarisquen les seues posicions i tanquen definitivament un acord".

El portaveu del PP insisteix que l'aparcament de La Riba és fonamental per a posar en marxa la conversió en zona de vianants del Centre. El mateix estudi de conversió en zona de vianants del barri ja adverteix de la necessitat de dotar al barri d'aparcaments dissuasius.

Aquest mateix estudi marca que La Riba podrà oferir 375 places per a compensar les 262 que, segons el document, desapareixeran del barri. Malgrat no disposar encara de la propietat dels terrenys, el Govern ha anunciat que la primera fase podrà oferir només 70 places. "Cal ser més ambiciosos. És necessari avançar en la creació del gran aparcament a La Riba per a afrontar amb garanties la conversió en zona de vianants del Centre", recalca Ruiz.