El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP insta el PSOE a reclamar la finalització de la canalització del riu Barxell

Canalització riu Barxell
  • Amalia Payá: “És una llàstima que el Govern ni tan sols valore exigir que aquest projecte tire avant amb els fons europeus que arribaran a Espanya per a la recuperació després de la Covid 19”.

La regidora del PP, Amelia Payá, lamenta que el Ministeri per a la Transició Ecològica mantinga descartat executar la segona fase de la canalització del riu Barxell per tractar-se d'una canalització en zona urbana.

El Partit Popular d'Alcoi insta el Govern local, del PSOE, a reclamar al Ministeri de Transició Ecològica la finalització de la canalització del riu Barxell, pendent d'execució des de 2007. La regidora del PP Amalia Payá mostra la seua preocupació per la “desídia i el menfotisme” que mostra l'alcalde, Antonio Francés, davant la negativa del ministeri a executar aqueixa obra, valorada en 4,3 milions d'euros. “El projecte està estancat i el PSOE d'Alcoi no fa res, malgrat que es va comprometre a reivindicar l'obra al febrer de l'any passat”, subratlla Payá.

El rotund “no es preveu cap actuació” amb el qual el PSOE d'Alcoi ha contestat en comissió informativa a les preguntes formulades pel PP ha alertat al principal partit en l'oposició. “Fa any i mig, al febrer de 2020, el Govern del PSOE va anunciar que anava a continuar barallant perquè el ministeri incloga entre les seues previsions la segona fase de la canalització del riu Barxell perquè ho considerava un deute històric per als alcoians. La realitat és que ara, sense haver fet una sola gestió, torna a deixar clar que el projecte segueix en el mateix estat i no es preveu cap actuació”, recalca Payá.

La regidora lamenta que el Ministeri per a la Transició Ecològica mantinga descartat executar la segona fase de la canalització del riu Barxell per tractar-se d'una canalització en zona urbana. I també lamenta que el Govern d'Antonio Francés no es digne a reivindicar aquesta obra davant el ministeri. Payá exposa que a principis de 2020 el PP ja va plantejar a l'alcalde crear un front comú per a exigir aquest projecte al Govern central. “Una vegada més, l'alcalde no ha estat a l'altura”, manifesta la regidora.

Payá no entén per què el PSOE d'Alcoi accepta la renúncia a aquesta obra i no proposa el seu finançament a través dels plans europeus de recuperació Next Generation. “És una llàstima que el Govern ni tan sols valore exigir que aquest projecte tire avant amb els fons europeus que arribaran a Espanya per a la recuperació després de la Covid 19”, conclou la regidora.

El projecte de la segona fase de la canalització va ser redactat en 2007 i compta amb avaluació ambiental favorable des de 2011. El tram que resta per a completar la primera fase es prolonga al llarg de 235 metres, entre els ponts de Cadiseño i València. El ministeri si va escometre i va finançar la primera fase, inaugurada en 2006 després d'una inversió de 29 milions d'euros.