El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP insta el PSOE a solucionar la falta d'il·luminació en els accessos a Alcoi

Rotonda Molinar
  • Kiko Cantó: "En lloc d'haver reclamat al ministeri que millorara la seguretat, el PSOE d'Alcoi carrega la despesa a l'Ajuntament”.

El Partit Popular d'Alcoi alerta que la desídia del Govern obligarà l'Ajuntament a assumir l'enllumenat entre les rotondes del Molinar i la Font Roja.

El Partit Popular d'Alcoi insta el Govern del PSOE a solucionar “d'una vegada per sempre” la falta d'il·luminació dels accessos a la ciutat des de l'autovia A7. El regidor del PP Kiko Cantó critica al PSOE per consentir que la ciutat mantinga accessos insegurs per falta de llum. La situació és especialment greu en l'accés des d'Alacant, tal com ja va alertar el PP en 2019. “En dos anys el PSOE ha sigut incapaç d'aconseguir que el Ministeri de Transport millore aqueixos accessos”, explica.

El regidor no entén la “desídia” del PSOE davant els problemes de seguretat que provoca la falta d'il·luminació. A la petició de dotar de llum l'accés sud, que el PP va formular en 2019, es va unir en 2020 la proposta per a, ajunte l'Ajuntament de Cocentaina, gestionar la recuperació de l'enllumenat en l'accés des de la vila comtal fins a l'encreuament amb Cotes Baixes. “Malgrat la nostra insistència, no hi ha avanços en cap dels dos casos”, lamenta Cantó.

L'edil considera que no és tolerable “que deu anys després de la finalització de l'autovia, la infraestructura present mancances d'enllumenat”. En el cas de l'accés sud, Cantó retrau al PSOE d'Alcoi haver acceptat la cessió de la carretera 340 sense haver exigit abans que el ministeri instal·lara la il·luminació. La conseqüència és que entre les rotondes del Molinar i de la Font Roja l'enllumenat haurà de ser a càrrec de l'Ajuntament, que és el nou titular del tram. “En lloc d'haver reclamat al ministeri que millorara la seguretat, el PSOE d'Alcoi carrega la despesa a l'Ajuntament”, retrau Cantó.

El regidor apunta que l'Ajuntament ja va invertir recursos propis a il·luminar la rotonda del Molinar, malgrat que la competència era del ministeri. L'Ajuntament es va gastar 6.980 euros en aqueixos punts que il·luminen l'interior de la rotonda. Cantó lamenta que el PSOE “consenta que Alcoi tinga un dels pitjors accessos de tota Espanya”.

L'edil insta el PSOE que “es prenga de debò els problemes que genera la falta d'il·luminació i exigisca al ministeri que dote als accessos des de l'autovia de la il·luminació de la qual hauria de disposar des de fa més de 10 anys”.