El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP lamenta que el Consell no aposte per l'accés a l'hospital des de l'autovia ni per la Ronda Sud

La Conselleria hauria descartat incloure aquestes dos infraestructures en el Pla Uneix en considerar-les "connexions urbanes".

El Partit Popular d'Alcoi no veu amb bons ulls que la Generalitat haja exclòs del Pla Uneix d'Infraestructures dos projectes de millora de les comunicacions: l'accés a l'hospital des de l'autovia i la Ronda Sud. Consideren que es tracta d'una 'discriminació', ja que el pla sí que inclouria altres iniciatives de les mateixes característiques d'altres municipis valencians.

Atenent la resposta de la Conselleria d'Obres Públiques a les al·legacions del PP, s'hauria descartat incloure aquestes dos infraestructures en el Pla en considerar-les "connexions urbanes". El portaveu dels populars, Quique Ruiz, rebutja que els dos projectes, recollits en el nou pla general siguen urbans, especialment la variant de la CV-7881, que des de l'autovia A7 "millorarà als veïns de la comarca l'accés directe a l'hospital Verge dels Lliris". Quant a la ronda sud, connectarà l'autovia amb la carretera CV-795 cap a Banyeres.

La Conselleria hauria resolt que aquestes "connexions urbanes no estan contemplades en el document pel seu nivell de detall". I afig que el pla Uneix "defineix directrius estratègiques i la manera d'escometre les actuacions derivades d'elles". Ruiz es mostra crític amb l'argumentació de la conselleria. "El pla inclou nombrosos projectes similars, com la Ronda Sud d'Elx, finançada pel Ministeri de Foment, el nou accés a Alzira o l'entrada sud-oest a València", assenyala. Segons el parer del portaveu popular, "el Govern valencià s'ha desentés de dos projectes que han de contribuir a transformar la ciutat i a millorar les comunicacions de la comarca".