El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP no donarà suport als pressupostos d'Alcoi

El portaveu popular Rafa Miró i el regidor Natxo Palmer/AM
Reconeix que s'han acceptat moltes propostes dels populars, però diuen que incompleix la regla de despesa i no poden votar a favor

El Partit Popular anuncia que no votarà a favor dels pressupostos en el ple previst per aquest dilluns 30 de novembre. Tampoc s'oposara i previsiblement s'abstinguen. Diuen que el motiu és l'informe desfavorable d'Intervenció Municipal que alerta de què s'incompleix la regla de despesa i que se supera les despeses permeses en més de 3 milions d'euros. Una situació que, segons els populars, podria suposar la impugnació dels pressupostos per a 2016.

El portaveu popular Rafa Miró assegura que han canviat la manera de treballar i que han fet reunions "per donar participació a les bases del partit, per què opinaren i feren aportacions". El resultat ha sigut, segons expliquen els populars, una sèrie de propostes que s'han acceptat per part del govern "el que demostra que són aportacions serioses, rigoroses i pertinents".

Així, el regidor Natxo Palmer ha detallat algunes de les propostes que s'han acceptat, com una partida de 5.000 euros per començar a elaborar el pla Estratègic; 10.000 euros per a abordar el trasllat del centre de cultura al nou Centre d'Art d'Alcoi, CADA; 15.000 euros per a una bossa d'hores extraordinàries de la policia local; o 9.000 euros per a un futur Centre d'Interpretació a la Canal, que arreplegue informació del poblat iber del Puig, les pintures de la Sarga o la zona sud del parc de la Font Roja.

Però, tot i que s'han acceptat moltes de les propostes dels populars, des del grup asseguren que no poden votar a favor dels pressupostos per què hi ha un informe desfavorable d'intervenció municipal, que alerta que no es compleix la regla de despesa, que determina quina pot ser la despesa màxima bassant-se en anualitats anteriors. Segons aquest informe hi ha una despesa que supera en 3,7 milions d'euros la permesa. A més, Rafa Miró considera que "tenim un projecte de pressupostos improvisat, desestructurat i amb la falta d'un Pla Estratègic per a la ciutat". Tot i això alerta que és probable que els pressupostos tiren endavant "amb el vot de Ciutadans, per què, com he dit moltes vegades, és el pacte no escrit que hi ha".