El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP no donarà suport als pressupostos d'Alcoi si no aconsegueix més diners per al manteniment de la ciutat

"Sembla clar que la ciutat seguirà abandonada fins al pròxim maig, quan els alcoians canvien el govern", assegura el candidat popular Quique Ruiz. Ara el PP ha de decidir entre l'abstenció o el vot negatiu als comptes per al 2019.

El PP d'Alcoi ja va avançar les línies roges on no estarien disposats a cedir si el govern socialista volia el seu suport als pressupostos. Ara, després de part de les negociacions, expliquen que s'han acceptat el 74 per cent de les seues propostes, una alta xifra però no suficient, perquè no han aconseguit un increment dels recursos destinats al manteniment de la ciutat, un punt sense concessions.

El candidat a l'alcaldia Quique Ruiz explica que la intenció del govern municipal és destinar "personal en formació del Pla Avalem Joves per a conservar els carrers. Pensem que aquests joves haurien de ser un suport a un servici professional més ampli, que aconseguisca millorar l'estat de les vies públiques". Així les coses, Quique Ruiz diu que sense una millora del manteniment de la ciutat es difícil que els populars donen suport als comptes per al 2019, i diu que "sembla clar que la ciutat seguirà abandonada fins al pròxim maig, quan els alcoians canvien el govern".

Per altra banda, els populars es mostren satisfets perquè el govern de Toni Francés ha acceptat 17 de les seues propostes, "tot i que finalment no donem suport als comptes". Les propostes acceptades suposen el 74 per cent de les presentades, i sumen una quantia total de 411.000 euros, "la meitat de la quantia que el PP proposava modificar per assegurar l'aprovació del pressupost". Quique Ruiz diu que "agraïm la predisposició del PSOE a acceptar projectes, però també demostra que està esgotat i necessitat de bones idees".

Entre les propostes acceptades està, per exemple, la creació d'una oficina d'inversions, un estudi sobre la demanda de sol industrial, o la redacció de l'avantprojecte d'una rodona que unisca Batoi i el Poliesportiu, així com un nou accés a Alcoi pel Viaducte.