El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP planteja que Alcoi s'adherisca a la Xarxa Europea del Modernisme

Imatge de la Fira Modernista de 2018 / AM

La regidora popular Amalia Payà destaca l'àmplia difusió que la xarxa, a través del seu web, de les xarxes socials i de les seues més de 6.000 contactes, oferiria a Alcoi i a la seua riquesa modernista.

Els populars alcoians proposaran en el plenari de setembre que Alcoi s'integre en la Xarxa Europea del Modernisme. L'ingrés a la xarxa té un cost anual de 2.000 €, i podria permetre a la ciutat participar en exposicions i simposis internacionals.

La Xarxa Europea del Modernisme (RANN en les seues sigles en anglés) compta amb el suport del Programa de Cultura de la Unió Europea, fomenta l'intercanvi de coneixements, bones pràctiques i experiències per part d'experts internacionals per a l'estudi, protecció i promoció del patrimoni modernista. Els populars plantegen l'adhesió com a complement a la presència de la ciutat en la Ruta Europea del Modernisme, a la qual es va incorporar en 2010.

La integració en aquesta xarxa millorarà la promoció d'Alcoi i del seu patrimoni modernista entre nombroses ciutats d'Europea”, afig l'edil popular Amalia Payà. Actualment, la xarxa està formada per 19 municipis, entre els quals destaquen Barcelona, Terrassa, Budapest, Viena o Brussel·les (on està localitzada la seu).