El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP denuncia la falta d'inversió de la Generalitat en la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva

L'alcoià Fernando Pastor, diputat autonòmic a les Corts Valencianes pel Partit Popular.

El Partit Popular ha presentat 11 esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2019 en matèria d'inversions a la ciutat d'Alcoi. Els populars denuncien així la falta de finançament en la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva per quart any consecutiu. També consideren escassa la "inversió real" de 20 euros per alcoià derivada dels pressupostos, segons els seus càlculs, sis vegades menor a la del conjunt del País Valencià.

El diputat autonòmic Fernando Pastor considera que "no és acceptable que per quarta vegada consecutiva Ximo Puig s'oblide de les millores en una infraestructura tan reivindicada pel mateix PSOE quan estava en l'oposició com és la línia Alcoi-Xàtiva".

Un altre dels exemples al·ludits pels populars, i que demostra per a ells el "greuge inversor" respecte a Alcoi, és el del Centre de Turisme d'Interior previst per al futur parc tecnològic de Rodes. Un projecte pressupostat en 3,5 milions d'euros dels quals, assegura el PP, soles 100.000 € apareixen en els comptes per a 2019.

En conjunt, les 11 esmenes dels populars inclouen una ampliació de mig milió en la dotació per al CdT; 100.000 € en concepte de col·laboració en la promoció de la III Fira Modernista; 50.000 € per a l'adequació de la Viva Verda Alcoi-Ibi; 100.000 € en matèria de l'Associació Turisme Interior; 75.000 € en la redacció del projecte del parc tecnològic de Rodes; 200.000 € per al desenvolupament de l'Institut tecnològic de la Cosmètica; mig milió per al nou parc rural d'emergències; inversions genèriques com les millores en la CV-70 Alcoi-Benidorm i del tram de l'A-7 que connecta el centre urbà d'Alcoi amb l'hospital Verge dels Lliris; així com la millora de la línia Alcoi-Xàtiva i la devolució del concert del col·legi La Salle.