El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP proposa la creació d'un Museu de la Societat Industrial d'Alcoi

Vestigis del passat industrial d'Alcoi.

La regidora del PP Lirios García :“El centre d'interpretació del Molinar pot ser un primer pas, però el gran repte que ha d'afrontar Alcoi és crear un Museu de la Societat Industrial que dignifique el nostre passat fabril”.

El Partit Popular d'Alcoi vol que el centre d'interpretació del Molinar establisca les bases d'un futur Museu de la Societat Industrial de la ciutat. Afirmen que el Govern local ja s'ha compromés a constituir aquest espai, que podria situar-se a la fàbrica de 'Els Solers', en El Molinar.

La regidora del PP Lirios García aplaudeix el compromís del Govern. “El centre d'interpretació del Molinar pot ser un primer pas, però el gran repte que ha d'afrontar Alcoi és crear un Museu de la Societat Industrial que dignifique el nostre passat fabril”, explica.

García detalla que la recent exposició Teixits de calada, organitzada per Alcoi Industrial i formada per telers en miniatura, va posar de manifest la necessitat de disposar d'un espai que permeta mantenir aquest tipus de col·leccions a la ciutat. La regidora no oblida que l'Ajuntament, a més, custòdia una àmplia col·lecció de maquinària.

García defensa que Alcoi “inicie el procés per a aconseguir l'objectiu final: un Museu de la Societat Industrial que siga un centre d'investigació històrica i de desenvolupament tècnic en l'estudi tant de les indústries que van nàixer a Alcoi com de la societat que va viure el procés d'industrialització”.