El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP proposa recuperar el projecte Alcoi Ciutat de Congressos

Un congrés de Dret Concursal celebrat a la Llotja de Sant Jordi l'any 2012/AM

També proposen un estudi d'instal·lacions i recursos per a potenciar el turisme de natura i esport. Així també proposen aliances amb municipis de sol i platja per a fer una oferta complementària amb la muntanya d'Alcoi. Són totes al·legacions que han presentat al Pla Estratègic de la ciutat. 

El Partit Popular d'Alcoi ha presentat diverses esmenes al Pla Estratègic de la ciutat, entre d'elles algunes relacionades amb una possible desestacionalització del turisme. I la primera proposta que fan és recuperar i consolidar el projecte "Alcoi, Ciutat de Congressos". El regidor Nacho Palmer diu que és "una mesura adoptada en anteriors legislatures que va traure el reconeixement de la ciutat des d'un aspecte fins ara desconegut", i considera que aquest tipus de turisme és bo per al posicionament de la ciutat, en diferents aspectes, no sols turístic.

El turisme de congressos ha reportat durant l'última dècada diversos beneficis a la ciutat, però sempre en increment, segons l'hemeroteca d'ARAMULTIMÈDIA. Del 2008 al 2010 Alcoi va ingressar 1 milió d'euros per congressos, tot i que la xifra més gran, 915.000 euros corresponen a l'últim any, 2010. L'any 2012 els ingressos es valoraven en 1.250.000; i de l'any 2015 al 2017 en 9 milions d'euros

A banda dels congressos, el PP també proposa fer acords de col·laboració amb municipis de la costa, ja que "l'oferta de muntanya, gastronomia i cultura" d'Alcoi és complementària i un afegit a l'oferta de Sol i Platja.

I els populars també aposten per potenciar el turisme mediambiental amb "inversions en l'entorn natural que faciliten el desenvolupament de nous productes turístics". No concreten quines, però expliquen que cal fer un estudi d'instal·lacions i recursos per a facilitar el turisme de natura i esportNacho Palmer diu que "des del PP plantegem propostes per aconseguir experiències que tinguen com a objectiu atraure visitants que busquen una forma diferent de viatjar i allotjar-se, i que complemente l'oferta actual".

Pots consultar ací les esmenes, tant turístiques com mediambientals, que els populars han presentat al Pla Estratègic. Tan sols has de fer clic en la imatge corresponent.