El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP reclama que els veïns no empadronats al centre també puguen accedir en vehicle

Imatge facilitada pel Partit Popular

"El gran risc és que l'Ajuntament acabe per expulsar a una part dels veïns del Centre", considera el portaveu popular Quique Ruiz.

Els populars reclamen canvis en l'ordenança de conversió del centre en zona de vianants, perquè consideren que hi ha problemes que "confirmen que estava massa verda com per a ser aprovada". I un dels problemes als quals fan referència els populars és el requisit d'empadronament al centre per aconseguir l'autorització per a poder accedir a la zona per a vianants. El regidor de mobilitat Jordi Martínez ja defensava aquest requisit (en el vídeo en el minut 2.20) perquè, assegura, en un futur es faran zones d'aparcaments per a veïns en cada barri, i es tindrà en compte l'empadronament. Però Quique Ruiz creu que genera problemes concrets que s'han de resoldre.

A continuació, la nota íntegra del PP d'Alcoi.

 

El PP demana autoritzar l'accés a veïns del Centre no empadronats
 

Reclama canvis en l'ordenança de conversió en zona de vianants per a no penalitzar als propietaris
 

El Partit Popular d'Alcoi exigeix al PSOE que els veïns del Centre que no estan empadronats a la ciutat i tenen propietats en el barri puguen obtindre permís per a accedir a l'àrea de la conversió en zona de vianants. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, confia que el PSOE atenga les queixes dels veïns.

El regidor diferencia entre dos dels problemes que genera l'ordenança de conversió en zona de vianants d'Alcoi. D'una banda, veïns que resideixen habitualment en el Centre sense estar empadronats a la ciutat. Per una altra, veïns del Centre que no estan empadronats a Alcoi perquè resideixen en altres municipis però que tenen en el barri la seua propietat com a únic habitatge a la ciutat. Aquest segon cas és especialment preocupant, segons el parer de Ruiz. “Hi ha persones que han de marxar-se a treballar fora per la falta d'oportunitats que genera el Govern del PSOE i damunt quan tornen a Alcoi no tenen permís de l'Ajuntament per a accedir al seu habitatge”, resumeix el regidor.

L'ordenança només permet obtindre autoritzacions als empadronats i els que resideixen en règim de lloguer. “Els propietaris que no estan empadronats no tenen dret a tindre permisos”, es queixa l'edil. Ruiz apunta que la mesura, pensada pel PSOE per a penalitzar als propietaris de segones residències en el Centre, “acaba per afectar veïns que tenen en el barri el seu primer habitatge a la ciutat”.

Ruiz recalca que aquest tipus de situacions confirma que l'ordenança “estava massa verda com per a ser aprovada”. “El gran risc és que l'Ajuntament acabe per expulsar a una part dels veïns del Centre”, afirma. El regidor assenyala que la conversió en zona de vianants d'un barri genera “casuístiques complexes davant les quals no es pot actuar a les braves, com ha fet el PSOE, perquè provoca problemes”.

El PP advoca per estudiar una fórmula que no penalitze als propietaris d'habitatges en el Centre. Almenys, diu, dels quals no estan empadronats a la ciutat. La primera versió de l'ordenança sí que preveia concedir un permís per habitatge de segona residència.
“Si l'alcalde, que va fixar la seua residència a Penàguila, tinguera la seu vivenda en el Centre d'Alcoi tindria dret a pase?”, conclou Ruiz.