El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP recolzarà la creació de la nova zona destinada a sòl industrial després del que consideren una paralització de 12 anys

Pastor opta per ”posar-se a treballar ja” i destaca positivament que el nou espai “mire cap al sud, cap a la zona d’Ibi, per la seva potencialitat”.

El principal partit de l'oposició assegura que a Alcoi "no hi ha terrenys de qualitat que poder oferir a les empreses d'Alcoi i de fora" i es posiciona a favor de la creació immediata d'aquest espai.

El Partit Popular ha anunciat aquest dimecres que recolzarà la creació de la zona que aquesta mateixa setmana es va anunciar com a la ideal per poder oferir a projectes industrials singulars. Asseguren que es tracta d’un acord que van firmar tots els partits i que cal complir i a més afirmen que es tracta de la zona sur de La Canal. Un espai, segons afirmen, que ja venia temps sabent-se que era l’adequat per al creixement del terreny industrial i que durant 12 anys el govern ha estat negant l'evidència i paralitzant la creació.

Lirios García, portaveu suplent del Grup Municipal, ha recordat que el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, va estar durant molt de temps al front d’una entitat ‘Salvem l’Aqüífer’, que precisament es negava a la construcció d’un polígon a La Canal, i es pregunta quina serà ara la seva postura, després de l’estudi presentat per la Cambra de Comerç.

García ha afirmat que “ara mateix no hi ha sòl de qualitat per a que empreses d’Alcoi puguen créixer o altres de fora puguen tindre l’interès d’instal·lar-se”. I ha fet referència als espais que el govern municipal ha inclòs al Pla General Estructural com Pagos: “Esta zona ha estat qüestionada per la Generalitat per l’alt valor paisatgístic i a més hi ha zones de molts desvetllaments”.

La segona de les qüestions a les que ha fet referència ha sigut el Polígon Mancomunat, “una solució en la que no creiem, que siga viable per l’alt cost de construcció, de 30 milions d’euros”. En quant als espais i parcel·les a Santiago Payà, han assegurat que el polígon segueix amb molts problemes d’accessibilitat i que molts dels espais no compleixen els requisits de grandària suficient. Del Clèrigo han recordar que es va aprovar al ple de desembre del 2021 la seva ampliació, però que aquesta estava ja destinada a un projecte definit, pel que no hi ha més terreny que oferir.

Carlos Pastor, candidat a la alcaldia pel PP a les pròximes eleccions, ha destacat que és la primera vegada que un grup de l’oposició recolza una proposta d’aquestes característiques i que ho fa perquè es va demanar un Pacte per la Industria una vegada estaguera l’informe presentat, que a més, va demanar el PP que es fera: “El sòl industrial genera riquesa i treball i és molt important per a la ciutat”, ha explicat i ha afegit que caldria que es fera un instrument per a poder accelerar de manera paral·lela al Pla General Estructural (ja que aquest encara no contempla dins seu la nova bolsa creada ni aquest espai porposat) la creació del sòl i ha optat per l’urbanització i preparació de l’espai oferit.

El govern, en canvi, plantejava oferir aquest espai a la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat Valenciana, per a que Alcoi i aquest nou espai s’incloguen al catàleg que poder oferir a les empreses interessades on ubicar les seues seus o subseus a la Comunitat Valenciana. Pastor opta per ”posar-se a treballar ja” i destaca positivament que el nou espai “mire cap al sud, cap a la zona d’Ibi, per la seva potencialitat”.

Encara que no és una zona lliure de restriccions i proteccions medi ambientals, des del Partit Popular recorden que la Confederació la va qualificar apta per a 44 activitats que poden ser potencial motor de riquesa per a Alcoi, front a 84 que no es poden realitzar.