El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP retrau al PSOE el "fort retard" en la reforma i ampliació de l'Andreu Sempere

IES Andreu Sempere
  • Quique Ruiz: "Tot és una fugida cap avant amb promeses que queden en res”.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, apunta que l'obra va ser anunciada en 2017 i, en 2018,l'Ajuntament va assumir les competències per executar-la. "Des d'aleshores tot han estat problemes i retards", apunta Ruiz.

El Partit Popular d'Alcoi exigeix al Govern local del PSOE, que, després de l'aprovació, aquest dilluns 2 d'agost, del projecte de reforma i ampliació de l'institut Andreu Sempere, servei a concurs “de manera urgent” l'obra. Segons apunta el PP, el fort retard que acumula la licitació complica que les obres puguen començar durant el pròxim curs. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, explica que el projecte està redactat des de desembre i critica al PSOE per dilatar durant huit mesos la seua aprovació. “La gestió està sent nefasta”, subratlla.

El regidor alerta que l'obra pendent d'eixir a concurs no contempla l'ampliació de l'institut; només la seua remodelació. “Encara que semble increïble, la inversió prevista no és suficient per a cobrir totes les necessitats que reclama l'institut, per la qual cosa farà falta un segon projecte. És una situació kafkiana”, resumeix Ruiz.

La situació de l'obra de l'institut és un reflex, segons Ruiz, de la “ineficàcia i ineficiència del Govern d'Antonio Francés, que no és capaç de tirar avant projectes crucials per a Alcoi”. El regidor retrau al PSOE el seu últim
incompliment, quan va afirmar davant les protestes del consell escolar de l'institut que l'obra eixiria a concurs el maig passat. “Tot és una fugida cap avant amb promeses que queden en res”, subratlla.

Ruiz confia que el nou regidor d'Educació, Jordi Silvestre, que siga més diligent que el seu antecessor, Alberto Belda. Per això li reclama que “es deixe els discursos triomfalistes i tanque d'una vegada amb la Conselleria d'Educació les ubicacions que ocuparan els alumnes mentre duren les obres”. Si bé l'ús de les aules de l'Escola d'Idiomes ja està tancat per als alumnes de Secundàriaresta per perfilar la instal·lació de 12 aules prefabricades per als alumnes de Batxillerat.

De moment, el portaveu del PP subratlla que la deficient gestió del PSOE ha tirat per terra els plans de la comunitat educativa de l'institut: volien evitar un trasllat a meitat de curs. “Amb el projecte definit des de gener, el lògic és que l'obra haguera començat al setembre, amb els alumnes ja instal·lats en les aules alternatives. No podem consentir que el PSOE traga pit per aprovar un projecte que tenia sobre la taula al desembre de l'any passat”, assenyala Ruiz. En l'actual situació, la comunitat educativa del col·legi ha de valorar si les obres arranquen durant el pròxim curs o comencen a partir de juny de 2022.