El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP sol·licita de nou a l'Ajuntament que reclame dades locals d'afectats

Quique Ruiz, imatge d'arxiu

"Els ciutadans tenen dret a saber quin és l'estat del seu municipi i l'Ajuntament necessita aquesta informació per a prendre decisions" diu el portaveu popular, qui reclama també informació detallada del brot a la residència d'Oliver.

El Partit Popular presentarà una moció en el pròxim plenari municipal, previst per al 4 de maig per via telemàtica, on reclama un acord de tots els grups polítics perquè l'Ajuntament reclame a Sanitat dades concretes d'afectats a la ciutat d'Alcoi.

Recordem que a hores d'ara es donen xifres per departaments, però tan sols positius acumulats i morts, no es donen xifres de casos actius, ingressats o altes. El departament d'Alcoi comprén 32 pobles de l'Alcoià i Comptat, i segons l'última actualització, acumula 396 casos positius i 108 morts. No hi ha detall de quantes morts pertanyen a la residència d'Oliver, que extraoficialment superen les 60. Per al portaveu popular Quique Ruiz és important saber en detall aquesta dada: "nombre d'afectats, persones mortes i incidència del virus en el personal del centre. L'Ajuntament no pot romandre al marge de la realitat que estan sofrint els residents, els seus familiars i tots els treballadors del geriàtric".

El president de la Generalitat Ximo Puig va dir que es donarien dades per municipis, depenent de la població i sempre complint les normes de protecció de dades. Aquesta informació encara no s'ha facilitat i Ruiz considera que "l'obligació de la conselleria és garantir la salut dels ciutadans, no decidir per ells què és el que poden o no saber".

"Sense informació és difícil que l'administració més pròxima als ciutadans puga adoptar mesures "eficients i eficaces" per a preservar la salut dels veïns" conclou el regidor popular, qui confia en aconseguir el suport de la resta de grups polítics en aquesta petició.