El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP tem que Alcoi perda la subvenció per a les obres del Molinar

ElMolinar, imatge facilitada pel PP

Lirios García: “És molt trist veure com naufraga un projecte que és clau per a recuperar el nostre passat industrial. I és molt preocupant que la delicada situació econòmica de l'Ajuntament vaja a agreujar-se en deixar d'ingressar els 496.675 euros de subvenció europea”. 

La regidora popular Lirios García assegura que les obres al Molinar no avancen com hauria, i que en dos mesos conclou el termini per a poder rebre la subvenció europea de quasi mig milió d'euros.

Des dels populars reconeixen que la situació per la COVID-19 ha afectat, però consideren que "el Govern de Francés no ha sigut capaç de realitzar l'obra i no arribarem a temps per a la justificació de les ajudes". A continuació, el comunicat íntegre del Partit Popular d'Alcoi.

 

El PP alerta de la paralització de l'obra del Molinar a dos mesos de perdre la subvenció


L'Ajuntament inicia l'expedient per a resoldre el contracte adjudicat al juny de 2019
El termini per a justificar l'ajuda de 496.675 euros de fons europeus finalitza al novembre


El Partit Popular d'Alcoi denuncia la situació de paràlisi de l'obra de rehabilitació del Molinar. L'Ajuntament ha iniciat l'expedient per a resoldre el contracte adjudicat al juny de 2019 a l'empresa Binària Companyia General de Construccions SL. La conseqüència, segons explica la regidora Lirios García, és que la ciutat perdrà els 496.675 euros de fons europeus concedits per a finançar el projecte.

La regidora lamenta que el Govern local, del PSOE, haja consentit que l'obra incomplisca els terminis malgrat que la Generalitat Valenciana, que gestiona els fons europeus, haja introduït fins a quatre pròrrogues per a finalitzar i justificar els projectes. “Ja advertim al novembre de 2019 que la mala planificació del Govern local amenaçava la subvenció de mig milió d'euros”, recalca García.

El finançament amb fons Feder va ser anunciada al maig de 2018 per l'alcalde, Antonio Francés. “Més de dos anys després ni tenim obra ni, previsiblement, tindrem subvenció”, lamenta l'edil del PP. L'obra va ser adjudicada al juny de 2019 per 712.090 euros, un 19% per davall del pressupost inicial. L'oferta, la més baixa de quantes optaven a l'obra, era la que presentava “millor relació qualitat preu”.

Els problemes d'estabilitat d'un talús i la necessitat de consolidar la façana d'una de les antigues fàbriques va obligar a realitzar obres d'emergència a principis d'enguany. L'empresa assenyala deficiències en el projecte, que no contemplava aquests inconvenients.
Amb un termini d'execució de 6 mesos, els treballs han depassat les tres primeres ampliacions de termini oferides per la Generalitat: novembre de l'any passat i gener i maig de 2020. L'última pròrroga, la quarta, expira el novembre vinent. “Malgrat que els terminis s'han anat allargant tenint en compte també la situació que estem vivint arran de la Covid 19, el Govern de Francés no ha sigut capaç de realitzar l'obra i no arribarem a temps per a la justificació de les ajudes”, assenyala la regidora.

Amb la resolució del contracte, l'Ajuntament haurà d'iniciar un nou procediment per a contractar les obres. “És molt trist veure com naufraga un projecte que és clau per a recuperar el nostre passat industrial. I és molt preocupant que la delicada situació econòmica de l'Ajuntament vaja a agreujar-se en deixar d'ingressar els 496.675 euros de subvenció europea”, conclou García.