El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP valora el paper del campus de la UPV per a salvar el turisme de congressos a Alcoi

Lirios García, regidora de PP Alcoi

La regidora Lirios García subratlla que dels 10 congressos que l'Alcoi va acollir en 2019, 5 van ser organitzats pel campus. “Hem de valorar i agrair l'esforç de la universitat. Sense el campus, el turisme de congressos estaria acabat a la ciutat”, exposa.

El PP Alcoi valora l'esforç realitzat pel campus d'Alcoi de la UPV i posa en dubte el treball i organització per part de l'Ajuntament d'Alcoi per tal d'atraure turisme de congressos.

El Partit Popular d'Alcoi destaca el paper del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València en el manteniment del turisme de congressos a la ciutat. La regidora Lirios García subratlla que dels 10 congressos que l'Alcoi va acollir en 2019, 5 van ser organitzats pel campus. “Hem de valorar i agrair l'esforç de la universitat. Sense el campus, el turisme de congressos estaria acabat a la ciutat”, exposa.

L'edil adverteix de l'escassa activitat congressual promoguda des de l'Ajuntament d'Alcoi. Els congressos promoguts pel campus van congregar a 1.060 persones, el 73% dels 1.434 assistents als esdeveniments celebrats a la ciutat. “La implicació de la universitat a organitzar congressos és extraordinària i demostra la seua aposta i compromís amb Alcoi”, ressalta García. De la resta de congressos, destaca el sanitari organitzat pel Trail Solidari i el TEDx Alcoi, organitzats també per entitats al marge a l'Ajuntament. El Consistori sí que va organitzar un congrés de Big Data,un altre de conductes addictives i considera com a congrés el concurs Ciència en Acció, promogut per una fundació.

Des de el PP, destaquen que "tenim l'oportunitat de proposar al sector com a destí una ciutat mitjana, sense massificacions i sense grans distàncies amb espais oberts per a celebrar reunions i congressos de manera segura".

García considera al Govern “hauria d'estar treballant en un pla de turisme segur per a captar nous esdeveniments i oferir plenes garanties de seguretat als assistents”. A García el preocupa que el Govern d'Antonio Francés deixe en mans d'agents externs la supervivència del turisme de congressos a la ciutat. “Sense treball no es pot tindre força ni presència en el sector”, apunta la regidora. “La universitat especialment està mantenint amb vida un nínxol de negoci per a la ciutat i supleix amb el seu esforç la deixadesa del Govern”, conclou García.