El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP vol atraure empreses mitjançant una reducció impositiva

Poligon Santiago Payà.

Asseguren que "les bonificacions per crear ocupació poden aconseguir el 95% en l'impost de béns i en el d'obres i fins al 50% en el d'activitats econòmiques. Fins al 95% poden estalviar-se les empreses que s'instal·len en sòl industrial vacant".

Dins de les propostes de modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2020, el PP planteja una reducció impositiva a les empreses que s'implanten a Alcoi, a les que ocupen naus buides, i a les que contracten a nous treballadors amb caràcter indefinit.

Els populars volen fer extensiva aquesta proposta tant a l'Impost de Béns immobles, com a l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) i l'Impost d'Obres. Asseguren que "les bonificacions per crear ocupació poden aconseguir el 95% en l'impost de béns i en el d'obres i fins al 50% en el d'activitats econòmiques. Fins al 95% poden estalviar-se les empreses que s'instal·len en sòl industrial vacant". La iniciativa a més implicaria una ampliació a cinc anys la bonificació de l'IAE a les empreses que inicien activitat a Alcoi.

La regidora popular Amalia Payá assegura que amb aquesta proposta de rebaixa fiscal es "pretén aconseguir una ciutat més competitiva”; afegeix també que l'objectiu bàsic és “ajudar les nostres empreses, captar noves inversions i completar l'ocupació dels nostres polígons industrials”.