El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP vol que Alcoi opte a ser seu d’institucions públiques de l’Estat

Altres ciutats de tamany mitjà ja han albergat seus administratives, este és el cas de l’Institut Nacional de Ciberseguretat a León o el Centre Nacional del Hidrogen a Puertollano.

La mesura de descentralitzar algunes institucions públiques i repartir-les per tot l'Estat busca lluitar contra la desocupació i el despoblament. El partit de l'oposició plantejarà al pròxim ple mitjançant un prec que Alcoi es presente per a albergar alguna seu administrativa.

El Govern d’Espanya ha començat un procés amb l’objectiu de descentralitzar algunes seus d’administracions que de forma majoritària es troben a Madrid. Entre els objectius d’esta iniciativa nacional està la lluita contra la despoblació i la desocupació.

Des de el Partit Popular volen que Alcoi siga seu d’alguna d’estes entitats del sector públic institucional estatal: “Volem obrir noves oportunitats a la ciutat i que el govern local treballe en qué podem oferir i en com millorar la candidatura per a competir amb altres municipis”, ha assegurat Quique Ruiz, portaveu del PP. També ha demanat que la Generalitat Valenciana recolze la candidatura d’Alcoi.

El Real Decret que regula el procediment va ser publicat el passat 22 de març. Es tracta de criteris avaluables de concurrència competitiva. El partit de l’oposició presentarà esta proposta en forma de prec al pròxim ple municipal.

Altres ciutats de tamany mitjà ja han albergat seus administratives, este és el cas de l’Institut Nacional de Ciberseguretat a León o el Centre Nacional del Hidrogen a Puertollano.

Encara no s’ha anunciat quines seus van a descentralitzar-se o si hi ha alguna de nova creació, però Ruiz explica que “devem estar preparat per a presentar una gran candidatura”. Les candidatures es poden reforçar oferint espais (mitjançant la cessió d’immobles), finançament dels costos del trasllat o creació de la seu i mesures de recolzament al personal traslladat.