El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP vol que el seguiment a majors que viuen soles es faça a través de la xarxa

3.600 persones majors de 65 anys viuen en Alcoi.

Els populars han proposat a l'Ajuntament d'Alcoi que implante un sistema en xarxa per a fer el seguiment de persones majors que viuen soles. Asseguren que el seguiment que s'ha fet fins ara durant l'estat d'alarma, telefònicament, ha tingut un "resultat limitat".

L'objectiu dels populars és "implicar associacions i comunitats de veïns, comerç de proximitat i farmàcies perquè cooperen en el suport als majors, oferint serveis bàsics, com realitzar la compra o traure el fem, i comunicant a l'Ajuntament les situacions més greus".

Segons les dades aportades pel primer partit de l'oposició, des de meitat de març, l'Ajuntament ha establit contacte telefònic amb 1.178 majors de 65 anys que viuen sols, el 32% del total d'aqueix segment de població (que supera les 3.600 persones).

"Som conscients de la gran faena que els tècnics realitzen per a contactar amb els majors. Però en deu setmanes de gran reclusió hem pogut arribar a un terç de la població. Què passa amb la resta?", assegura l'edil Amalia Payà, qui defensa un nou model en xarxa on la clau seria comptar amb les associacions de veïns, "perquè, al costat de la xarxa de comerç de proximitat de cada barri, col·laboren en la recopilació d'informació sobre les necessitats dels majors que viuen soles".