El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP vol que els treballadors municipals passen tests abans de tornar al treball

Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.

En el prec que presentaran el pròxim dilluns també demanaran que es realitzen les proves als treballadors sanitaris i de residències de majors de la ciutat.

Els populars d'Alcoi han reclamat al Govern local que es realitzen test de Coronavirus a tota la plantilla municipal abans de la seua reincorporació laboral. Presentaran la proposta en el plenari d'aquest 4 de maig.

La regidora Lirios García considera "imprescindible" anar planificant en quines condicions hauran de tornar al treball els empleats municipals, atenent les mesures de distanciament i protecció. "Resulta bàsic que l'Ajuntament compte amb material de protecció perquè puguen exercir la feina de casa amb les màximes garanties".

Igualment aposten per establir fórmules perquè es puguen realitzar els tests per al personal dels serveis municipals contractats, tant d'aquells que han anat prestant servei aquests dies com a neteja viària i autobusos urbans, com per a aquells que realitzen la seua labor en les dependències municipals. García entén que, davant el cost que representa l'adquisició de test i equips de protecció, l'Ajuntament pot buscar el suport del Govern autonòmic o de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.