El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP vol que es recupere el cicle de teatre 'Els amics de Tirisiti'

'Clinc!' funció del cicle Amics del Tirisiti de l'any 2014.

Els amics de Tirisiti era una sèrie d'espectacles de titelles que, des de fa quasi dues dècades, completava durant les setmanes prèvies al Nadal l'oferta de representacions del Betlem de Tirisiti.

El Partit Popular d'Alcoi ha demanat al Govern local que recupere el cicle de teatre 'Els amics de Tirisiti'. La regidora popular Amalia Payá considera un “greu error” haver retirat de la programació nadalenca d'Alcoi “una proposta consolidada i amb molta acceptació”.

'Els amics de Tirisiti' era una sèrie d'espectacles de titelles que, des de fa quasi dues dècades, completava durant les setmanes prèvies al Nadal l'oferta de representacions del Betlem de Tirisiti. Durant les quasi dues dècades de trajectòria, el públic va gaudir de funcions de titelles de tota mena i format.

Ara pareix que el govern ha decidit posar fi a la proposta, aparentment "per falta d'espais per al seu desenvolupament" segons detalla Payá. Les funcions es desenvolupaven majoritàriament en el Centre Cultural, encara que també va haver-hi representacions en el Calderón. Des del departament de Cultura s'hauria informat als populars que l'escenari del Centre Cultural està ocupat per altres activitats i no pot utilitzar-se.

Les explicacions no han convençut a la regidora del PP, que critica l'eliminació d'una "oferta de qualitat" que permetia als més xicotets accedir al teatre. "La programació que realitzava el Centre Cultural era molt potent i atreia gran quantitat de públic", afig la regidora.