El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP vol saber per què Alcoi presenta, per segon any consecutiu, una de les incidències de coronavirus més altes d'Espanya

El portaveu popular Quique Ruiz, en imatge d'arxiu

"És el segon any que es repeteix el mateix patró, per la qual cosa no podem pensar que és un fet casual", asseguren els populars, des d'on reclamen de nou a Sanitat un estudi de les raons.

Segons l'última actualització pública de dades, i que és d'abans de la festa de Reis, la ciutat d'Alcoi presenta una incidència acumulada en els últims 15 dies de més de 2.100 casos, una elevada xifra que la situa com una de les més altes de tota la Comunitat Valenciana.

Des del Partit Popular recorden que la mateixa situació es va viure l'any passat, amb un increment d'incidència més alt que altres municipis. En eixe moment ja reclamaren a la Conselleria de Sanitat un estudi per a saber les raons, petició que es va quedar sense resposta. Ara, tornen a reclamar aquest estudi en considerar "imprescindible determinar les causes".

A continuació, el comunicat sencer remés pels populars alcoians:

 


El PP veu imprescindible determinar les causes de l'alta incidència de Covid a Alcoi

Reclama de nou un estudi després que la ciutat torne a situar-se al capdavant en contagis per segon any consecutiu
 

El Partit Popular d'Alcoi reclama de nou un estudi per a conéixer les causes per les quals la ciutat torna a estar al capdavant en incidència de Covid 19, tal com ja va succeir al gener de 2021. El principal partit en l'oposició considera imprescindible determinar per què la transmissió del virus es dispara per damunt d'altres localitats. “És el segon any que es repeteix el mateix patró, per la qual cosa no podem pensar que és un fet casual”, manifesta el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

El PP va realitzar la primera petició al març del passat any després que la ciutat registrara la incidència més elevada d'Espanya: 2.731 casos per 100.000 habitants. El ple va acordar per unanimitat instar la Conselleria de Sanitat a “elaborar un estudi amb la finalitat d'identificar les causes que van provocar les elevades xifres d'incidència entre desembre i febrer a la ciutat d'Alcoi i en el conjunt del Departament de Salut d'Alcoi”.

La Conselleria de Sanitat ni ha realitzat l'estudi ni ha respost a la petició de l'Ajuntament, tal com va reconéixer el llavors regidor de Sanitat, Miguel Juan Reig, en el ple de juny, a preguntes del PP. “No ens val l'excusa que és molt complicat determinar les causes, com va dir al juny el PSOE”, raona Ruiz. El regidor subratlla que la ciutat torna a liderar la incidència de Covid 19 amb 2.181 casos per 100.000 habitants.

El portaveu del PP demana al Govern local, del PSOE, que es prenga de debò el contagi massiu que es porta repetint-se a Alcoi durant dos anys seguits. Ruiz insisteix en la necessitat d'analitzar l'origen i les causes de l'elevat nivell de contagi per a poder adoptar les mesures necessàries i evitar que es torne a repetir”, assenyala. “Necessitem un Govern local preocupat per la salut dels seus ciutadans i això es demostra exigint a la conselleria que faça tots els esforços necessaris per a determinar per què la incidència es dispara a la ciutat en un període concret”, conclou el portaveu del PP.