El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP assegura que Toni Francés "va tindre tota la informació sobre la Covid a Alcoi" després d'una resposta d'Ana Barceló

Domus VI d'Oliver / AM

Francés es va desentendre del gravíssim drama patit en la residència d'Oliver dient que no tenia informació. Ara sabem que malgrat tindre les dades, els va ocultar sense fer res per a millorar la situació del centre”, retrau Enrique Ruiz, portaveu dels populars a Alcoi.

El Partit Popular de les Corts ha preguntat a Ana Barceló, consellera de Sanitat, sobre la gestió de la pandèmia a Alcoi i, més concretament, a la Residència Domus VI d'Oliver. En el comunicat facilitat pel PP d'Alcoi, asseguren que la resposta de Barceló "contradiu a l'alcalde, que en plena crisi per la successió de defuncions en el geriàtric DomusVi Alcoi va assegurar que la conselleria no li oferia dades sobre la pandèmia".

Ací podeu llegir el comunicat complet del Partit Popular d'Alcoi:

Sanitat desdiu a Francés i assegura que va tindre tota la informació sobre la Covid a Alcoi


El PP retrau a l'alcalde que s'escudara en la falta de dades per a justificar la seua inacció durant la pandèmia


L'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, va tindre tota la informació sobre la incidència del coronavirus a Alcoi. Així ho assenyala la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en una resposta escrita a preguntes del Partit Popular en les Corts Valencianes. La resposta contradiu a l'alcalde, que en plena crisi per la successió de defuncions en el geriàtric DomusVi Alcoi va assegurar que la conselleria no li oferia dades sobre la pandèmia.


El portaveu del PP a l'Ajuntament, Enrique Ruiz, lamenta que l'alcalde s'amagara després de la presumpta falta d'informació per a afirmar que no coneixia la situació en el geriàtric. Aqueix brot va provocar la defunció de 73 persones. Va ser el més mortífer en residències de tota la Comunitat Valenciana. “Francés es va desentendre del gravíssim drama patit en la residència d'Oliver dient que no tenia informació. Ara sabem que malgrat tindre les dades, els va ocultar sense fer res per a millorar la situació del centre”, retrau Ruiz.


El portaveu del PP apunta que va arribar a ser insultat pel PSOE quan va denunciar que l'alcalde es negava a demanar més informació sobre el brot d'Oliver. “Em van acusar de mentir argumentant que la consellera no anava a oferir dades sobre aquest tema”, exposa l'edil. “Ara queda molt clar qui ha mentit sense pudor malgrat que estava en joc la vida dels nostres majors”, recalca Ruiz.


En la seua resposta, la consellera de Sanitat assenyala que “ha estat en contacte amb l'alcalde d'Alcoi durant la vigència de l'Estat d'alarma per via telefònica, amb la finalitat d'informar de tot el relacionat amb la pandèmia per Covid 19 que poguera afectar el municipi, així com per a respondre als dubtes que pogueren sorgir”.


El portaveu del PP es mostra “profundament decebut” per l'actitud de Francés: “Més que evidenciar que va mentir, la resposta de la consellera deixa clar que l'alcalde d'Alcoi es va desentendre de la major tragèdia que ha patit la ciutat. Va preferir dir que no sabia res en lloc d'haver reivindicat quantes mesures anaren necessàries per a garantir la millor atenció possible als residents d'Oliver”, conclou Ruiz.