El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP d'Alcoi assegura que el bus urbà perdrà el 9% dels usuaris si deixa de passar pel centre

Possible recorregut del bus / PP

El PP defensa "un nou servei de transport públic que, amb vehicles ecològics i moderns, s'adapte a les necessitats dels alcoians".

Tuasa ha emés un informe en el qual mostra que els viatgers descendirien en 157.000 cada any si el bus deixa de passar pel centre. Aquesta dada l’ha extreta el partit popular de l’informe realitzat per l’empresa.

El PP “rebutja” l’autobús urbà deixe de passar pel centre, entre altres motius, perquè el descens d’usuaris suposaria “un augment de l'aportació de l'Ajuntament” a l’empresa Tuasa.

A continuació podeu llegir el comunicat complet:

El PP alerta del fort descens de viatgers si l'autobús deixa de passar pel Centre


Rebutja el tancament complet per la conversió en zona de vianants i exigeix al Govern que descarte l'alternativa


El servei de transport públic d'Alcoi perdrà el 9% dels seus usuaris si, arran de la conversió en zona de vianants, l'autobús deixa de passar pel Centre. La modificació del servei suposaria un descens de 157.000 viatges a l'any. La caiguda d'ingressos per viatge implicarà a més, un augment de l'aportació de l'Ajuntament. Així ho calcula Tuasa, l'empresa que presta el servei, en un informe sobre el futur del servei. El Partit Popular, que ha analitzat l'informe, rebutja que l'autobús deixe de passar pel Centre. El regidor Kiko Cantó exigeix al Govern, del PSOE, que descarte aquesta alternativa.


L'informe de Tuasa assenyala que l'escenari de conversió en zona de vianants completa, sense permetre al transport urbà circular per Sant Nicolau i Sant Llorenç, suposaria una “ruptura en la continuïtat de la xarxa d'autobusos urbans cap al barri de la Zona Alta, on l'anàlisi dels desplaçaments dels usuaris demostra que té un alt grau d'ús del servei”. El regidor del PP alerta que l'alternativa al tancament de Sant Nicolau i Sant Llorenç és desviar el tràfic per vies molt estretes i reobrir la plaça universitària de Ferrándiz i Carbonell.


Cantó detalla que les restriccions afectarien directament les línies 1 i 2, provocant un itinerari cap a la Zona Alta per carrers com a Sant Jaume, plaça Emilio Sala, carrer Bambú, Rigoberto Albors i la Plaça Ferrándiz i Carbonell per a accedir finalment a la Zona Alta pel carrer Verge dels Lliris. Aquesta alternativa representa una reducció de la velocitat comercial del servei, la qual cosa el farà menys competitiu. No en va, Tuasa calcula un descens del 9% de viatgers amb aquesta alternativa: d'1,7 milions de viatges anuals a 1,5.


“La inexistent planificació és una barroeria del vicealcalde que està causant molts maldecaps, però sembla que pot causar molts més”, indica el regidor del Partit Popular Kiko Cantó. El regidor titlla d'un “total despropòsit” el fet d'aïllar als veïns de la Zona Alta. “A l'aïllament amb vehicle privat es pot sumar l'aïllament mitjançant servei públic. És molt alarmant, per això demanem al Govern que descarte aquesta alternativa”.


Cantó defensa un nou servei de transport públic que, amb vehicles ecològics i moderns, s'adapte a les necessitats dels alcoians i tinga les seues plataformes reservades per a poder circular pels principals carrers del Centre sense generar conflictes amb els vianants.