El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El premi a la millor Tesi Doctoral de la UPV és per un investigador del Campus d’Alcoi

El premi a la millor Tesi Doctoral de la UPV és per un investigador del Campus d’Alcoi

La tesi es tracta de 'Desenvolupament de formulacions derivades d'àcid poliláctico (PLA), mitjançant plastificació i incorporació d'additius d'origen natural'

 José Miguel Ferri, un dels investigadors del Campus d'Alcoi ha rebut un dels Premis Extraordinaris a les millors tesis, que atorga la UPV cada any. La tesi ha sigut dirigida pels professors Rafael Balart i Octavio Fenollar

La Tesi Doctoral de José Miguel Ferri, un dels investigadors del Departament de Materials del Campus d’Alcoi de la UPV, ha rebut un dels Premis Extraordinaris a les millors tesis, que atorga la UPV cada any.

La tesi que està dirigida pels professors Rafael Balart i Octavio Fenollar, es tracta de 'Desenvolupament de formulacions derivades d'àcid poliláctico (PLA), mitjançant plastificació i incorporació d'additius d'origen natural'.

L'investigador explica el motiu i el que ha investigat més concretament: "En les recerques s'estudien diferents sistemes de plastificació d'aquest polímer, ja que alguns dels seus desavantatges són la seua fragilitat i la seua procesabilidad. Diferents plastificants naturals, a més de plastificar, poden actuar com a agents compatibilitats entre mescles (blends) de polímers biodegradables immiscibles, aportant major ductilitat al PLA. Aquests sistemes de plastificació són possibles gràcies a olis vegetals de soia i linaza modificats químicament".

José Miguel Ferri, continuarà investigant, en la mateixa línia de materials biodegradables, ja que “avui dia existeix un gran problema mediambiental a causa de l'ús massiu de plàstics convencionals que no es degraden. De fet és tan greu el problema que la línia en la qual més s'està investigant, és la de polímers biodegradables".

La UPV tots els anys concedeix premis extraordinaris a les millors tesis i enguanyhan donat 29 premis extraordinaris en tota la UPV, d'elles 6 a l'àrea d'Enginyeria.