El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El premi de la 'Ciencia y la Innovación' obri el camí al futur industrial

L'Alcalde Toni Francés va rebre la distinció en representació de la ciutat d'Alcoi./ AM

Aquest dimecres l'Alcalde d'Alcoi Toni Francés va rebre de mans de la secretària d’Estat d’I+D+i Carmen Vela la distinció com a ‘Ciudad de la Ciencia y la Innovación'. Aquest acte, que hauria d'haver estat presidit pel Príncep Felip, i aquest reconeixement a la ciutat d'Alcoi s'enceta un nou període de cara a "aconseguir importants objectius que ens ajuden a eixir de la crisi com una ciutat capdavantera en el canvi de model econòmic”, deia Francés

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés va rebre aquest dimecres de vesprada de mans de la secretària d'Estat d'I+D+i Carmen Vela la distinció com a ‘Ciudad de la Ciencia y la Innovación'. La ciutat s'incorpora així a la Red INNPULSO, junt amb altres 16 localitats de tot l'Estat espanyol, accedint com un membre destacat d'aquest selecte grup de ciutats innovadores, ja que va rebre la màxima puntuació de les ciutats d'entre 20.000 i 100.000 habitants.

L'acte es va celebrar a l'Ajuntament de Madrid, i finalment no va ser presidit pel Príncep Felip, qui finalment no va assistir a l'acte com s'esperava. L'alcalde Toni Francés va ser un dels edils que va intervenir, en ser Alcoi una de les ciutats millor puntuades en l'avaluació. En el seu viatge va estar acompanyat pel segon tinent d'alcalde Paco Agulló, el regidor d'Innovació Manolo Gomicia, el portaveu del PP Fernando Pastor, i la diputada alcoiana Amparo Ferrando.

Francés es congratulava per la distinció tot fent extensiva la seua felicitació al poble d'Alcoi, "perquè aquest guardó reconeix l'esforç que els emprenedors, els empresaris, les institucions econòmiques i educatives, i la societat alcoiana en general, fan dia a dia per eixir endavant i guanyar-se el futur".

Aquesta distinció pot ser ara l'impuls definitiu per tal d'abordar la qüestió industrial amb garanties. De fet, l'Alcalde va afirmar que aquest podria ser el punt de partida pel futur parc tecnològic, ja que ara s'obri tot un ventall d'oportunitats de promoció i inversió que col·loca a Alcoi en un lloc preferent a l'Estat.