El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El President Puig avança les eleccions autonòmiques al 28 d'abril

Les eleccions autonòmiques valencianes se celebraran el diumenge 28 d'abril, coincidint d'aquesta manera amb els comicis estatals. Així ho ha confirmat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en una roda de premsa celebrada aquest 4 de març. La decisió es fa pública envoltada per la controvèrsia, després que els consellers de Compromís -i socis dels socialistes en el Govern valencià- s'hagen oposat a l'avançament electoral.

Aquesta maniobra podria suposar un intent per part del socialista Puig d'assegurar una elevada participació, aprofitant una hipotètica mobilització de l'esquerra en favor del PSOE amb la candidatura de Pedro Sánchez al Govern d'Espanya. 

La decisió de Puig ha estat respaldada pels cinc membres socialistes del Consell, mentre que l'altra meitat de l'ens ha votat en contra. Es tracta dels cinc consellers de Compromís: Vicent Marzà (Educació), Rafa Climent (Economia), Manuel Alcaraz (Transparència), Elena Cebrián (Medi Ambient), i la pròpia Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.