El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina aprova per unanimitat un pressupost de 10,7 milions d'euros

Es tracta del quart pressupost que el govern socialista de Cocentaina ha aconseguit aprovar per unanimitat aquesta legislatura.

L'Ajuntament de Cocentaina ha aprovat per unanimitat el seu pressupost municipal per a l'any 2019, xifrat en un total de 10.712.835 euros, el que suposa un increment del 3,85% respecte dels comptes de 2018. En l'apartat d'inversions es destinarà al voltant d'un milió d'euros, el que suposa un 38% d'augment respecte del pressupost de l'any anterior.

Entre les inversions més destacades des de l'Ajuntament destaquen els 350.430,89 euros per a adequar els Refugis Antiaeris i reformar el Torrejó del Castell; 204.726 euros en inversions de parcs i jardins, que enguany inclou fonamentalment la construcció d'un nou parc al Barri Sant Jaume; i els 61.000 euros per a la millora del Barranc el Sort, en el tram de Fraga.

El regidor d'Hisenda, Marcos Castelló, ha recordat que actualment l'Ajuntament de Cocentaina ha aconseguit deixar a zero el seu endeutament amb les entitats bancàries, el que ha possibilitat augmentar el capítol de les inversions. "L'objectiu és continuar atenent amb garanties, com a mínim els mateixos serveis públics que s'anaven prestant i començar noves iniciatives dins de les nostres possibilitats financeres"

Pel que fa a les despeses en béns i serveis corrents, es poden destacar algunes accions d'aquest capítol com ara la creació d'una partida amb un import de 18.847,11 euros per al programa del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, subvencionat per l'Estat en idèntica quantitat, així com l'augment de la partida destinada a Participació Ciutadana, passant de 32.500 euros a 50.000 euros per al 2019.

L'alcaldessa Mireia Estepa ha destacat "l'esperit de col·laboració" de l'Ajuntament amb l'administració local i autonòmica, fruit del qual ha nascut la delegació de la competència per a la construcció del nou col·legi Sant Joan Bosco. Açò implicarà la contractació i execució municipal d'aproximadament de 6 milions d'euros, fet que com recorda Estepa "comporta un gran repte i un esforç en incorporar aquests treballs dins de la gestió ordinària del personal municipal".