El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El pressupost municipal de 2019 es tanca amb una inversió real de 7,8 milions

La regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó.

Els comptes es tanquen a més amb un resultat positiu de 263.000 €, una dada que per al govern "posa de manifest en quina mesura els recursos pressupostaris de l'exercici han sigut suficients per a finançar les despeses pressupostàries".

Alcoi ha tancat el pressupost municipal de 2019 amb una inversió real lleugerament superior als 7,8 milions d'euros i una execució propera al 90 %. Des del Consistori apunten que és el pressupost més inversor dels últims deu anys, superant en dos milions les dades de 2018.

Els comptes es tanquen a més amb un resultat positiu de 263.000 €, una dada que per al govern "posa de manifest en quina mesura els recursos pressupostaris de l'exercici han sigut suficients per a finançar les despeses pressupostàries". De les inversions realitzades en 2019 el consistori ressalta les dutes endavant al carrer Entença, els Polígons Industrials o l'administració electrònica.

Respecte a la regla de despesa, l'executiu ha invertit 3,3 milions més del que aquesta regla permetia afectant l'estabilitat pressupostària en 3,5 milions. "No obstant això, parlem de més de 3 milions d'euros d'inversions executades i ja pressupostades a altres exercicis pressupostaris. Són romanents incorporats i ara executats, i amb relació a l'estabilitat pressupostària no serà necessari adoptar cap mesura per part de l'ajuntament, donat que no afecten l'estabilitat futura", asseguren en un comunicat de premsa.

En l'apartat de previsions d'ingressos corrents on es troben les taxes i impostos, es parla d'un acompliment del 93%. Pel que fa al nivell d'endeutament, l'ajuntament se situa en un 41% enfront del 44% del passat any. Respecte al romanent de tresoreria, presenta un valor negatiu de 558.000 €, perquè "a pesar de tindre drets de cobrament reconeguts per valor de més de 3 milions, no s'han pogut computar com a drets reconeguts d'ingrés".

La regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó, destaca que l'Ajuntament realitza "més polítiques socials, més polítiques econòmiques, més inversions i tot açò amb un menor esforç fiscal per part de la població, amb la reestructuració fiscal que es va portar a terme intentant sempre que aquells que menys tinguen menys paguen, i amb diverses bonificacions per famílies nombroses, monoparentals, aturats, o també amb bonificacions o estímuls de caràcter econòmic, com les bonificacions a diferents impostos de fins al 95% per foment de l'ocupació".