El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El primer congrés d'història sobre la frontera meridional Valenciana serà a Alcoi

El primer congrés d'història sobre la frontera meridional Valenciana ho acull la ciutat d'Alcoi / Ajuntament d'Alcoi
El congrés serà el pròxim dijous 16 de novembre a les 19.30 h al Saló d’actes del Centre Cultural Mario Silvestre

El Saló d’actes del Centre Cultural Mario Silvestre d'Alcoi acollirà el primer congrés d'història sobre la frontera meridional Valenciana, el pròxim 16 de novembre a les 19.30 h

La conferència inaugural del primer congrés d'història sobre la frontera meridional Valenciana ho durà a terme la ciutat d'Alcoi el pròxim dijous 16 de novembre a les 19.30 h al Saló d’actes del Centre Cultural Mario Silvestre.

Aquest congrés està organitzat per l’Associació Cultural del Tractat d’Almisrà, l’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola, el CAEHA, la Universitat d’Alacant i la Càtedra d’Art Antoni Miró, i compta amb la col·laboració de tots els ajuntaments respectius.

La ponència que està programada en Alcoi s’anomena 'La Família Alcoiana dels Scals Alcaids del Castell d’Almisrà' i serà impartida per l’historiador i director de l’Arxiu Municipal d’Alcoi, Josep Lluís Santonja.

A banda el congrés es desenvoluparà a les distintes poblacions d’aquesta frontera històrica, des de La Font de la Figuera fins a La Vila Joiosa abordant temàtiques com els castells i fortificacions a la frontera valenciana, l’ocupació cristiana del territori fronterer, les noves aportacions sobre arqueologia medieval, la fixació i la conflictivitat en la frontera medieval o els aspectes socioculturals i lingüístics derivats d’aquella època.

El regidor de Cultura d'Alcoi, Raül Llopis és positiu i diu que "sens dubte complaurà tots aquells que estiguen interessats en la història del nostre territori".