El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El procés de participació ciutadana serà la base per al futur de la plaça Al-Azraq d'Alcoi

Plaça Al-Azraq / R. Lledó
A octubre es decidirà si Alcoi forma part d'EUROPAN, un concurs biennal d'idees urbanes i arquitectòniques a nivell europeu

Pareix que la plaça d'Al-Azraq d'Alcoi tindrà un ús concret d'ací a poc temps. El govern municipal, prenent com a base el procés participatiu, vol que tothom decidisca què fer amb aquest espai. A la reunió hi han assistit tots els partits polítics amb representació, l'AVV de la Zona Nord, l'empresa responsable del pla de participació i el col·legi d'arquitectes d'Alacant

L'Associació de Veïns de la Zona Nord va acollir una nova reunió amb la finalitat de concretar les accions possibles per definir el Pla de Reforma Interior (PRI) de la Plaça Al Azraq tenint en compte el procés de participació realitzat. La Plaça Al-Azraq és un dels tres nodes del projecte Alcoidemà, juntament amb l'illa de Rodes i l'antiga Maquinaria Ceres. En la reunió es va acordar per unanimitat la creació d'un concurs d'idees per decidir l'equip que redactarà el PRI. En les primeres setmanes del mes de setembre es realitzarà una reunió del grup per definir les bases del concurs. Cal destacar que el col·legi d'arquitectes col·laborarà en el projecte, tant en l'inici com el desenvolupament. La base del PRI serà el document de participació, tenint en compte les noves característiques de la plaça i els canvis dels últims anys.

A més s'han començat les conversacions amb la Guàrdia Civil per conéixer el futur de la caserna ubicada al final d'Al Azraq. A la reunió van assistir representants de tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament, associació de veïns de la zona Nord, empresa responsable del pla de participació i representant del Col·legi d'arquitectes d'Alacant.

Cal recordar que prèviament el Govern Municipal ja es va comprometre a encetar la redacció del PRI abans que comence el procés de EUROPAN, on es mantindran els principis bàsics arreplegats al document del Pla de Participació. Cal incidir que EUROPAN és un concurs biennal d'idees urbanes i arquitectòniques a nivell europeu on es presentarà Alcoi buscant idees per al node d'Al-Azraq, "on els arquitectes hauran de partir tant dels resultats del Pla de participació com del Pla de Reforma Interior (PRI)", destaca el regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia. Els representants d'EUROPAN, va realitzar una visita a la ciutat recentment i van indicar que al mes d'octubre es decidiran quines ciutats formaran part del projecte.

Segueix-me a Twitter: @Rubenet26