El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El programa d’Atenció Prenatal i Primera Infància d’Alcoi atén a 163 famílies durant el 2020

El pròxim curs d'"Entendre al bebé" comença el 19 de gener i serà de forma telemàtica.

L'Atenció Prenatal i Primera Infància ha donat suport a 163 famílies durant l'any 2020 al seu programa "Entendre al bebé". La majoria de sessions es van fer de manera virtual a causa del confinament.

La regidora d’Infància i Adolescència, Aranza de Gracia, i la psicòloga de l’APPI (Atenció Prenatal i Primera Infància), Paula Edith Jano, presenten les dades recollides durant el 2020 d’un dels seus programes, “Entendre al bebé”. En total 163 famílies han rebut ajuda de l’APPI per fer front als primers mesos de vida dels bebés.


En aquest programa l’equip de l’APPI format per matrones, psicòlegs, un pediatre, un físio i una sexòloga, es treballa conjuntament amb mares embarassades i les seues parelles en sessions prenatals i postnatals. “Entendre al bebé” ajuda a conéixer millor l’evolució física i emocional que pateixen tant els xiquets com les mares després de donar a llum.


Patricia Edith Jano assenyala que durant el confinament les classes es van fer online adaptant-se a les mesures sanitàries, encara que esperen poder tornar a les classes presencials tan prompte com resulte segur. Segons Jano la part presencial és fonamental perquè les mares i pares puguen conéixer altres famílies i ajudar-se uns a altres “però el realment important és que continuem estan donant suport i ajuda a les famílies” destaca la psicòloga.


L’APPi també ha aprofitat aquest moment per a renovar-se i modernitzar-se amb la que volen donar-se a conéixer més entre els ciutadans d’Alcoi. Jano explica que “és una pena que existint aquests recursos, ajudes i programes gratuïts, la població no puga aprofitar-ho”. De Gracia espera que aquest any es puguen ajudar a moltes més famílies i recorda que el pròxim programa “Entendre al bebé” s’inicia el 19 de gener de forma virtual.


Si vols contactar amb l’APPI, pots fer-ho a través de la pàgina web de l’ajuntament, per xarxes socials, escrivint a l'e-mail appi@alcoi.org, al whatsapp 628193243 o telefonant al 965537139.