El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El programa d'emprenedoria 'Activa Àgora' transcendeix l'àmbit local

S'han presentat 17 candidatures, de les quals 10 han accedit a la fase final.

El 30% dels projectes empresarials escollits són de fora de la nostra ciutat

L'Ajuntament d'Alcoi ha donat a conéixer els deu projectes que gaudiran de l'assessorament del programa 'Activa Àgora', iniciativa de caràcter formatiu per a emprenedors. Set dels projectes escollits són d'Alcoi, mentre que els tres restants surten d'Agres, Benilloba i Ibi respectivament.

Els projectes empresarials abasten sectors com la investigació privada, la Internet de les coses, la fabricació d'estructures, el sector alimentari, el disseny i interiorisme, la comunicació i el sector musical.

Malgrat que la idea inicial era escollit 8 projectes, el regidor de Promoció Econòmica, Manolo Gomicia, reconeix que "la qualitat de les candidatures presentades ha fet seleccionar deu projectes finalment", els quals estaran instal·lats de forma gratuïta durant tres mesos en l'espai Coworking de la sala Àgora.

Els seleccionats utilitzaran tot un seguit d'eines com són CANVAS, Diagnòstic del sector, DAFO, Mapa d'empatia i els 'Cinc perquès' per a formar-se i emprendre el seu model empresarial. Al final del projecte, un tribunal determinarà el projecte guanyador i dos finalistes. Cal recordar que a l'anterior i primera edició d'Activa Àgora' el projecte guanyador fou "La chica de las plantas", amb la seua aposta pels jardins d'interior.