El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El programa Digi4Social afavoreix la conscienciació social dels futurs treballadors en tecnologies formats en Sant Roc

Digi4Social és un projecte Erasmus + que ha tingut una durada de dos anys i en el qual han participat centres de FP d'Eslovènia-Solski CenterNovo Mesto-, Turquia –Oib-, Portugal–Epralima-, AIJU com a centre tecnològic i el Col-legi Sant Rocc om a coordinador.

Els futurs desenvolupadors en tecnologia formats en el col·legi Sant Roc han pogut adquirir una consciència social de cara a la seua futura tasca professional gràcies al programa Digi4Social, una iniciativa impulsada en col·laboració amb l'Institut Tecnològic del Joguet (AIJU) en el marc d'un projecte d'àmbit europeu.

Al programa han participat durant els dos últims anys els estudiants d'FP de Sistemes Microinformàtics i Xarxes de Sant Roc, un títol amb el qual són instruïts en tecnologies actuals com la realitat virtual i augmentada, desenvolupaments robòtics, modelat en 3D, videojocs en 2D i edició de vídeo i d'àudio.

Durant la presentació de les conclusions de Digi4Social, el seu coordinador, Natxo Seguí, ha explicat com "aquest projecte permet que els estudiants al mateix temps que es formen en noves tecnologies, reflexionen i eviten l'ús dels estereotips, aprofitant les tecnologies per a aplicacions de caràcter social".

D'altra banda, la coordinadora del projecte en el Col·legi Sant Roc, Lorena Borrajo, ha destacat que aquest tipus de projectes "suposen una ampliació curricular per a l'alumnat, ja que ha estat una experiència de col·laboració internacional amb alumnes d'altres centres al mateix temps que una millora de les competències digitals i professionals".

La plataforma digital creada per AIJU en el marc d'aquest programa permetrà descarregar un conjunt de 6 cursos creats en funció de cada tecnologia tractada.