El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El programa d’itineraris d’inserció sociolaboral a Alcoi permet incorporar a sis persones més en el departament de Serveis Socials

El programa d’itineraris d’inserció sociolaboral a Alcoi permet incorporar a sis persones més en el departament de Serveis Socials / Ajunt Alcoi
D’aquesta manera, la plantilla del departament s’incrementa fins als 56 treballadors

Es realitzaran 6 noves contractacions gràcies al programa d’itineraris d’inserció sociolaboral que tornarà a impulsar l’Ajuntament d’Alcoi. La subvenció que s’ha rebut enguany ha estat de 147.762,96 €

El programa d’itineraris d’inserció sociolaboral que tornarà a impulsar l’Ajuntament d’Alcoi permetrà realitzar sis noves incorporacions al departament de serveis socials.

Finalment seran 20 treballadors més que la passada legislatura, un total de 56 i 90 tenint en compte els que treballen indirectament per a serveis socials.

Ha sigut possible gràcies a la subvenció que s’ha rebut enguany de 147.762,96 €, la qual permetrà contractar per al termini d’un any a dos treballadors socials i quatre orientadors.

A més està previst la creació d’una nova àrea física de treball a la unitat de treball social (UTS).

En aquests itineraris d’inserció participaran al voltant d’un centenar de persones en risc d’exclusió social a la ciutat, els beneficiaris dels quals seran escollits a partir dels perfils inclosos a la base de dades de les UTS. S’espera que el treball es puga iniciar al llarg del mes de juliol.

La regidora de Polítiques Social i Igualtat, Aroa Mira, explica el funcionament del programa: “El treball amb els participants es realitza tant a escala individual com de grup, sent l'objectiu el desenvolupament de competències bàsiques, conductuals i funcionals per a dotar-los de les habilitats d'autonomia personal i social que faciliten el seu accés a l'ocupació. A més, s’impartiran tallers on se'ls ensenya a crear les seues pròpies eines de cerca d'ocupació, a desenvolupar les habilitats de comunicació necessàries per a passar amb èxit una entrevista de treball i a desembolicar-se en l'entorn digital”

El contactarà amb empreses de la zona per a establir vies de col·laboració amb la finalitat d'afavorir la inserció sociolaboral dels participants.