El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El programa Finança't educa als docents perquè les qüestions bàsiques d'economia arriben als alumnes

En el curs participen 30 professors de secundària que aprendran sobre tributs, sistema financer o ciberseguretat, entre altres

L'Obra social de Caixa Ontinyent, la Universitat de València i l'Ajuntament d'Ontinyent posen en marxa un nou curs sobre finances bàsiques per a professors de secundària. La idea és, no sols ajudar-los en el seu dia a dia amb els comptes, els tributs o els estalvis; sinó que també siguen capaços d'explicar als seus alumnes les qüestions econòmiques en les quals es trobaran al llarg de la vida.

Dóna igual el què hages estudiat o a què dediques la teua vida professional. Tots, en algun moment de la nostra vida, ens trobarem que hem de lidiar en sous, assegurances i tributs; o farem càbales per a muntar una empresa, o per saber com ens queda la jubilació. Són les finances o l'economia bàsica, la del dia a dia, la que a molts no ens han explicat mai però que es necessita per a gestionar les diferents etapes de la vida.

I per a cobrir aquest buit formatiu, es posa en marxa aquest 24 de gener un nou curs del programa Finança't, en el que es forma a professors en "aspectes elementals del món financer i econòmic perquè, a més d'ajudar-los a millorar en les decisions i en la gestió de la seua economia personal, puguen traslladar aquests coneixements als seus alumnes perquè prenguen consciència de la importància de comprendre els conceptes bàsics per al dia a dia de la seua economia, tant en el present com en el futur".

El nom del curs és "Finances bàsiques: és bàsic saber el bàsic", i l'organitza la Fundació Universitària Vall d'Albaida, formada per l'obra social de Caixa Ontinyent, la Universitat de València i l'Ajuntament d'Ontinyent. S'han inscrit 30 professors que fan el curs en línia mitjançant el Cefire i la plataforma de formació al professorat de la conselleria d'educació.

Es parlarà del sistema financer, el sistema tributari espanyol, el món de l'empresa, el finançament, les assegurances, els fraus i la ciberseguretat. Segons expliquen els organitzadors, "l'educació financera aporta coneixements, capacitats i habilitats per a gestionar i planificar les finances en cada etapa de la vida, prendre millors decisions i ser consumidors més racionals i intel·ligents, considerant que totes les persones al llarg de la seua vida hauran de prendre decisions relacionades amb l'estalvi, el consum, el finançament, les inversions, l'emprenedurisme, la jubilació, etc."

El programa Finança't de la Fundació Universitària Vall d'Albaida es va iniciar l'any 2016 "considerant el baix nivell de cultura financera apreciat a Espanya en relació amb altres països i l'absència d'iniciatives globals". A la web del programa es pot trobar a més divers material sobre les finances bàsiques, a més d'informació sobre altres cursos de formació que es fan al llarg de l'any.