El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El programa Inici@ permet la creació de 35 microempreses

En total, a les nou edicions realitzades, l’Ajuntament d’Alcoi ha destinat més d'un milió d'euros a la creació de microempreses, en concret s'han creat més de 170.

El consistori dona subvencions per a la creació de microempreses per valor de 58.664,26 euros. Majoritariament ha sigut per a establiments hostalers, de comerç, bellesa, salut i esport.

L’Ajuntament d’Alcoi ha contribuït a la creació de 35 microempreses gràcies a les ajudes Inici@. En total s’han concedit 58.664,26 euros.

Aquestes ajudes són per a microempreses de nova creació o generades per transmissió de negoci, domiciliades en el terme municipal d'Alcoi, amb una xifra de negoci inferior als dos milions d'euros i amb un màxim de deu treballadors.

En total, a les nou edicions realitzades, l’Ajuntament d’Alcoi ha destinat més d'un milió d'euros a la creació de microempreses, en concret s'han creat més de 170, de les quals el 65%, és a dir, 110 s'han gestat en els últims quatre anys.

Per barris, un total de 12 són per al microempreses situades en el Centre, 9 Zona Nord, 8 en l'Eixample, 4 en Santa Rosa i 2 en Batoi. Analitzant pel tipus d'activitat, 11 són per a diferents tipus d'establiments hostalers, 8 per a comerç, 6 per a bellesa, salut o esport i 5 per a diferents tipus d'indústria, la resta són altres activitats com a activitats de comptabilitat, electrònica, o edició de periòdics entre altres.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha afirmat que “amb aquestes ajudes volem contribuir a la revitalització de l'activitat econòmica, especialment en determinats barris que necessiten una major dinamització. La quantitat de sol·licituds rebudes és una mostra que Alcoi és una ciutat amb dinamisme i que ofereix oportunitats per a crear nous negocis, per a atraure i retenir talent”.